Stefanos Theocharopoulos, directorul executiv al Cosmote Romania a preluat si functiile de presedinte si director executiv al Telemobil (Zapp), a anuntat joi operatorul de telefonie mobila. Pe parcursul ultimilor doi ani, CEO al Zapp a fost Chris Bataillard, iar in noua structura de conducere acesta nu mai ocupa nici o functie. Cosmote a mai anuntat ca atributiile directorului operational al Zapp, vor fi preluate de catre Spyridon Spyropoulos, director relatii afaceri externe al Cosmote.

Stefanos Theocharopoulos este CEO al Cosmote Romania din ianuarie 2008, iar in cursul anului 2009 a preluat si functia de director general al Germanos Telecom Romania. Stefanos Theocharopoulos s-a alaturat Grupului OTE in 2002 si detinea, din anul 2006, pozitia de Director Executiv Business Development al companiei OTEGlobe, membra a grupului OTE.

Inainte de a se alatura grupului OTE, Theocharopoulos a detinut pozitii manageriale in companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center Marea Britanie si Ericsson Hellas/Grecia. El este licentiat al Universitatii Sussex in Inginerie Electronica, detinand si o diploma de Master of Science in Comunicatii Mobile & Comunicatii prin satelit din partea Universitatii din Westminster.

Avand o experienta de peste 36 de ani in industrie, Spyridon Spyropoulos este Director Relatii Afaceri Externe al Cosmote Romania, avand ca principale directii de activitate interconectarea, roaming-ul si relatia cu autoritatile de reglementare. Inainte de Cosmote, Spyropoulos a fost Director General al Cosmorom SA si Chief Technical Officer (CTO) in cadrul Romtelecom.

El s-a alaturat Grupului OTE in anul 1975 si a detinut responsabilitati in domeniul tehnic, interconectare, reglementare, dezvoltare si management. Spyropoulos are o diploma in Inginerie Mecanica si Electrica, precum si o a doua in Inginerie Civila, amandoua obtinute de la Universitatea Nationala Tehnica din Atena.

Pachetul integral de actiuni detinut de Saudi Oger in cadrul Telemobil (Zapp) a fost transferat la inceputul acestei luni catre grupul Cosmote, ca urmare a primirii avizului autoritatilor relevante. Grupul Cosmote a semnat acordul de achizitie al Telemobil (Zapp) la sfarsitul lunii iunie din acest an, valoarea tranzactiei fiind de 207 milioane euro.