Acer, al doilea mare producator de PC-uri la nivel mondial, intentioneaza sa lanseze pana la sase noi telefoane bazate pe sistemul de operare open-source Android al Google in prima jumatate a anului viitor, a declarat joi Roger Yuen, vicepresedinte al diviziei de smartphone-uri din Asia, informeaza PC World. Acer a inceput de miercuri comercializarea primului sau telefon cu Android, Liquid, pentru moment doar in Asia, acesta urmand sa devina disponibil operatorilor din Europa in primul trimestru al lui 2010.

Pe piata asiatica, Liquid a fost pus in vanzare de miercuri prin intermediul operatorului CSL din Hong Kong si de astazi prin operatorul taiwanez Far EasTone Telecommunications.

Telefonul dispune de un ecran tactil de 3,5 inch, camera de 5 megapixeli si are la baza versiunea 1.6 a sistemului de operare Android. Potrivit oficialului Acer, Liquid va fi vandut prin intermediul operatorilor de telefonie mobila din Europa in primul trimestru din 2010.

"Avem cativa operatori cu care purtam discutii atat in Asia cat si in Europa. Vom anunta aceste acorduri in scurt timp, in decursul urmatoarei luni", a spus Roger Yuen.

Acer a prezentat in luna octombrie a acestui an primul sau smartphone cu sistemul de operare Android al Google, Liquid, dar si primul netbook care foloseste acest sistem, Aspire One.

Conform datelor companiei de cercetare iSuppli, Acer a devansat pentru prima data Dell in trimestrul trei din acest an in privinta vanzarilor de computere personale (PC) la nivel mondial, producatorul taiwanez asigurandu-si astfel locul doi in lume dupa HP. Vanzarile de PC-uri Acer au crescut cu 16,6% in trimestrul trei din acest an fata de aceeasi perioada a lui 2008, iar cota de piata a crescut pana la 13,4% fata de 12% in trimestrul anterior.