Orange a anuntat marti lansarea unui serviciu de asigurare pentru telefon, card de date si modem, respectiv o polita de asigurare emisa de London General Insurance, al carei tarif este de 1,95 euro/luna (scutit de TVA). Polita nu acopera costurile pentru inlocuirea terminalelor in cazul furtului acestora. Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila pe piata romaneasca, a introdus o astfel de polita care acopera inclusiv costurile in caz de furt, din luna iunie a acestui an.

Potrivit informatiilor Orange, asigurarea pentru telefon, card de date si modem acopera riscurile unor evenimente neprevazute, precum accidentele si completeaza garantia oferita de producatori la achizitionarea unui aparat, care include reparatii doar pentru defectele datorate componentelor sau manoperei.

In cazul telefoanelor mobile, valoarea asigurabila este de 4000 de lei (TVA inclus) si ofera acoperire atat pentru reparatii in cazul unor daune partiale, cat si pentru inlocuirea aparatelor in eventualitatea producerii unor daune totale. In ceea ce priveste asigurarea modemului sau cardului de date, Orange promite sa ofere un modem sau card de date nou in cazul unor defectiuni.

Orange nu este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de asigurare a dispozitivelor mobile. In luna iunie din acest an, Vodafone a anuntat un serviciu de asigurare a telefonului mobil sau a modemului de date, in caz de furt sau deteriorare accidentala, pentru toti clientii Vodafone care incheie un nou abonament sau achizitioneaza un nou telefon mobil sau modem USB. Serviciul este disponibil in doua tipuri de asigurare la preturi de 1,99 euro/luna si respectiv 2,99 euro/luna (toate taxele incluse).

Polita mai ieftina acopera situatiile in care telefonul mobil sau dispozitivul de date este furat sau distrus, acesta fiind inlocuit cu unul similar, cu valoare de pana la 1.000 de euro, iar cea de-a doua polita acopera in plus si situatiile de defectiuni accidentale provocate prin contactul cu diverse lichide, telefonul deteriorat sau furat fiind inlocuit cu unul similar, in limita valorii de 1.500 de euro.

In afara de polita de asigurare, Orange a mai anuntat marti lansarea unui serviciu de reciclare in sistem de buy-back a telefoanelor mobile si a altor echipamente, serviciu care se adreseaza celor care vor sa-si inlocuiasca terminalul cu unul nou sau sa il recicleze, fie ca sunt sau nu clienti Orange. Mai precis, dupa evaluarea terminalului, acestia primesc un cupon de reducere cu valoarea cuprinsa intre 10 si 190 de euro (cu TVA), pe care il pot folosi pentru a cumpara orice telefon, laptop, accesoriu sau cartela PrePay din Orange shop.

Terminalele vechi vor fi colectate, predate catre un furnizor autorizat, reconditionate si apoi redistribuite pe piata din Asia. Telefoanele care prezinta defecte majore vor fi preluate si reciclate in conformitate cu reglementarile in vigoare.