Romtelecom a lansat in versiune "Beta" un nou serviciu de voce prin retelele IP, VOIP (Voice over Internet Protocol), prin care orice utilizator poate initia apeluri de la un computer sau un telefon VOIP catre orice numar de telefon fix, mobil sau international, operatorul oferind promotional un credit de 3 euro pentru cei care-si fac un cont pana pe 15 ianuarie 2010. Apelurile intre utilizatorii acestui serviciu sunt gratuite, iar catre retelele mobile nationale, spre exemplu, sunt tarifate cu 7 centi/minut (fara TVA).

Noul serviciu lansat in versiune "Beta" este disponibil pentru orice persoana din Romania sau strainatate, indiferent daca este client Romtelecom. Serviciul poate fi folosit accesand site-ul voceonline.romtelecom.ro si utilizand, din fereastra browserului, aplicatia de tip “flash phone” disponibila la aceasta adresa sau orice aplicatie client SIP pentru PC sau pentru telefonul mobil.

Potrivit informatiilor Romtelecom, creditul promotinal de 3 euro poate fi utilizat pentru mai mult de 250 de minute catre reteaua Romtelecom sau 150 de minute catre alte retele fixe din Romania sau 120 de minute internationale (in Uniunea Europeana, SUA si Canada). Dupa ce creditul asociat contului VoIP este consumat, acesta poate fi reincarcat online, cu ajutorul unui card bancar de credit sau de debit.

Clientii serviciului VoIP postpaid (cu plata pe factura Romtelecom), disponibil pana in prezent pentru clientii Clicknet, beneficiaza automat de noul plan de tarifare Voce Online.

Tarifele pentru apelurile Voce Online sunt: 1 cent/minut (fara TVA) catre reteaua Romtelecom, 1,5 centi/minut (fara TVA) catre alte retele nationale fixe, 7 centi/minut catre retelele mobile nationale (fara TVA) si incepand de la 2 centi/minut catre destinatiile internationale (fara TVA). Tariful pentru SMS este de 4,5 centi/SMS, fara TVA. Apelurile intre utilizatorii Voce Online sunt gratuite.

VoIP (Voice over Internet Protocol) este o tehnologie prin care se ofera servicii de voce prin retelele IP, ca o alternativa la serviciile traditionale de voce. Romtelecom a lansat un astfel de serviciu in vara anului trecut, disponibil sub forma a doua abonamente pentru clientii ClickNet.