BlackBerry Bold 9700, cel mai recent model BlackBerry, va fi disponibil la inceputul saptamanii viitoare in oferta operatorului la preturi incepand de la 319 euro (TVA inclus) impreuna cu un abonament BlackBerry, plus un abonament de voce, pentru contracte incheiate pe 2 ani, a anuntat joi Vodafone Romania. Fara contract telefonul va costa 419 euro (TVA inclus). In ceea ce priveste Nexus One, primul telefon proiectat si vandut direct de Google, oficialii Vodafone Romania au precizat ca telefonul va fi introdus de operator in Marea Britanie, in urmatoarele saptamani si in mai multe tari din Europa pe parcusul acestui an, fara a da alte detalii.

"Telefonul (n.r. Nexus One) va fi disponibil initial in Marea Britanie, in urmatoarele saptamani. Terminalul va fi introdus in mai multe tari din Europa, pe parcursul acestui an. Mai multe informatii vor fi disponibile in perioada urmatoare”, au declarat pentru HotNews.ro oficialii Vodafone Romania.

Vodafone promite sa aduca "in cateva saptamani" Nexus One in Marea Britanie

Nexus One, primul smartphone proiectat si vandut direct de Google, a fost lansat marti de Google si este asteptat sa fie principal rival pentru terminalul iPhone al Apple. Nexus One va putea fi cumparat prin intermediul unui magazin online gazduit de Google, la un pret de 529 dolari la liber si la pretul de 179 dolari impreuna cu un abonament pe doi ani la operatorul T-Mobile din Statele Unite ale Americii, insa Google a anuntat ca telefonul va fi vandut si de catre alti operatori. Pentru inceput, in Europa telefonul va fi oferit de catre Vodafone.

De altfel, Wall Street Journal informa in editia de miercuri ca un purtator de cuvant al grupului Vodafone a anuntat ca Nexus One va fi oferit in Marea Britanie "in urmatoarele cateva saptamani", iar Pocket-Lint noteaza ca Vodafone UK raspunde chiar pe site-ul propriu la intrebarile legate de aparitia acestui terminal. In Marea Britanie, Nexus One va fi oferit "de la inceputul primaverii lui 2010", impreuna cu planuri tarifare "similare cu cele pe care Vodafone le ofera pentru gama sa variata de smartphone-uri". Telefonul va fi vandut si liber de contract in reteaua Vodafone.

Revenind la BlackBerry Bold 9700, terminalul este, ca si predecesorul sau BlackBerry Bold 9000, compatibil cu tehnologia HSDPA, oferind viteze superioare de transfer al datelor, de pana la 3,6 Mbps. Terminalul incorporeaza fuunctionalitati precum Wi-Fi integrat, camera de 3,2 megapixeli, cu player multimedia, memorie flash de 256 MB, care poate fi extinsa cu ajutorul unui micro-card de memorie.

BlackBerry Bold 9700 este vandut de Vodafone in Romania la preturi incepand de la 319 euro (TVA inclus) impreuna cu un abonament BlackBerry (pachetele de 15,47 euro/luna, 22,61 euro/luna si 41,65 euro/luna), plus un abonament de voce, pentru contracte incheiate pe 2 ani.