Motorola a lansat duminica Motoroi, al treilea smartphone bazat pe sistemul de operare open-source Android al Google introdus pana acum in Asia si al saselea astfel de terminal din intreg portofoliul, a anuntat producatorul american. Oficialii Motorola au precizat luni ca intentioneaza sa introduca cinci pana la sase smartphone-uri in China in acest an, informeaza Reuters.

"In China, am lansat deja doua modele luna trecuta si vom mai lansa inca unul in foarte scurt timp si probabil inca patru-cinci in perioada urmatoare", a declarat luni in Seul, John Gherghetta, manager general al diviziei de terminale mobile.

Motorola si-a reorganizat afacerile de telefonie mobila concentrandu-se pe dezvoltarea de smartphone-uri bazate pe platforma Android a Google, dupa ce mai bine de doi ani a inregistrat scaderi ale cotei de piata in fata companiilor rivale.

Oficialul Motorola a facut aceste declaratii in cadrul unei conferinte de presa prilejuita de lansarea in Coreea de Sud a "Motoroi", primul smartphone cu sistem de operare Android 2.0 lansat pe aceasta piata, telefon ce va fi vandut prin operatorul SK Telecom.

Conform Motorola, noul model dispune de o camera foto mai performanta si mai multe functii multimedia decat predecesorul sau Droid, vandut in Statele Unite ale Americii, transmite Reuters.

John Gherghetta a mai anuntat ca o versiune a acestui telefon adaptata pentru piata din China va fi introdusa in prima jumatate din acest an, iar Spiros Nikolakopoulos, vicepresedinte al diviziei de terminale mobile a Motorola, a mai spus ca producatorul american intentineaza sa lanseze "cel putin" 20 de modele la nivel mondial in acest an, "probabil patru pana la cinci in fiecare tara".