O noua versiune a aplicatiei Ovi Maps, care include, fara costuri suplimentare, functii avansate de navigatie auto si pietonala, precum ghidare vocala pas cu pas pentru 74 de tari, disponibila in 46 de limbi, informatii despre trafic pentru peste 10 tari si harti detaliate pentru peste 180 de tari, poate fi descarcata gratuit de joi pe 10 terminale ale producatorului, a anuntat Nokia. Incepand din martie, noua versiune va fi pre-incarcata pe noile smartphone-uri Nokia compatibile GPS.

“Aceasta miscare este una care schimba jocul. Prin valorificarea achizitiei Navteq si a ofertei noastre de servicii sensibile la context, acum putem oferi utilizatorilor un sistem complet de navigatie, oriunde in lume s-ar afla si oricand au nevoie de acesta – fara costuri suplimentare. Prin adaugarea de camere la telefoanele noastre, fara costuri suplimentare, am devenit rapid cel mai mare producator de camere din lume. Obiectivul noii versiuni Ovi Maps este acela de a ne permite sa facem acelasi lucru si in privinta navigatiei", a declarat Anssi Vanjoki, vicepresedinte executiv, Nokia.

Eliminarea costurilor asociate navigatiei auto si pietonale permite companiei Nokia sa activeze rapid o baza de utilizatori foarte extinsa, careia ii poate oferi noi functii, continut si servicii bazate pe locatie, sustin oficialii producatorului.

Numarul utilizatorilor care foloseau navigatia GPS de pe telefoanele mobile era de aproximativ 27 de milioane la sfarsitul anului 2009, potrivit datelor companiei de cercetare Canalys, iar oficialii Nokia spun ca prin aceasta masura ar putea impulsiona cresterea acestei baze de clienti la 50 de milioane.

Aplicatia Ovi Maps este disponibila imediat si gratuit spre descarcare pentru 10 dispozitive mobile Nokia, inclusiv modelele populare Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic si Nokia E72. Incepand din martie 2010, noile smartphone-uri Nokia compatibile GPS vor include noua versiune Ovi Maps, pre-incarcata cu date cartografice locale, functii avansate de navigatie auto si pietonala si acces la ghidurile de calatorie Lonely Planet si Michelin fara costuri suplimentare.

Ovi Maps ofera acoperire pentru peste 180 de tari, navigatie auto si pietonala pentru 74 de tari in 46 de limbi si 6000 de repere 3D pentru 200 de orase din intreaga lume. Ghidurile Lonely Planet si Michelin ofera informatii despre peste 1000 de destinatii din intreaga lume.