Modu, cel mai usor telefon din lume conform Guiness Book of World Records, avand 40 de grame, music player si functii de baza de voce, dar care prin inserarea in anumite carcase (jacket-uri) poate avea si functii de camera foto sau rama foto digitala va incepe sa fie vandut in Romania prin Vodafone de la mijlocul lunii februarie. Dov Moran, inventatorul stick-ului USB si al acestui concept, explica intr-un interviu HotNews.ro de ce a ales Romania ca prima piata din Europa pentru lansarea acestui telefon inedit.

TDT Distribution, distribuitorul acestui telefon modular in Europa Centrala si de Est, a prezentat marti in Bucuresti, in premiera in Europa acest dispozitiv, care pe piata locala va fi vandut prin Vodafone. Modu, vandut deja in peste 10 tari, printre care Israel, Filipine sau Brazilia, va fi lansat in perioada urmatoare in alte tari din regiune precum Polonia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Serbia si Croatia.

Oficialii Vodafone nu au dat detalii despre pretul terminalului, marginindu-se sa spuna ca va fi lansat in piata de la mijlocul lui februarie.

"Nu va pot da informatii despre pret, dar va pot spune ca nu va fi unul specific segmentului telefoanelor low-end dar nici unul foarte ridicat, high-end. Estimam ca de la mijlocul lui februarie va fi lansat in piata", a spus Karsten Wildberger, directorul comercial al Vodafone Romania.

Potrivit acestuia, telefonul se va vinde in Romania in principal cu contract, subventionat, dar va putea fi cumparat si liber de contract, la un pret putin mai ridicat.

Alin Carstea, directorul executiv al TDT Distribution a mai precizat ca "telefonul va fi subventionat de Vodafone, iar pretul unui jacket va fi undeva intre 20%-40% din pretul telefonului".

Unicitatea conceptului modu este data de faptul ca telefonul modu, dotat cu memorie interna de 2 GB, poate fi inserat intr‑o serie de jacket‑uri care ofera un ecosistem complet cu functii noi, precum pedometru, camera foto de 3,2 megapixeli cu blitz sau rama foto digitala.

De ce a fost aleasa Romania ca prima piata de lansare in Europa?

"Cred ca romanii sunt oameni foarte practici, iar telefonul se adreseaza unor oameni practici. Am luat decizia sa nu-l lansam in tari unde operatorii sunt foarte axati pe servicii 3G si in general servicii de date. Si asta a scos din ecuatie, Marea Britanie, Germania, Franta, Japonia. Am considerat ca Romania este o tara mare si oamenii sunt foarte practici", a spus Dov Moran pentru HotNews.ro.

Interviu cu Dov Moran, CEO Modu:

Prezentare Modu, Raluca Petre, TDT Distribution: