Operatorul de telefonie mobila Zapp a anuntat, duminica, ca va oferi unui numar din angajatii sai un program de plecari voluntare, transmite NewsIn. Eugen Secmerean, PR Account Manager V+O Communication (purtator de cuvant Telemobil), a declarat ca masura a fost luata pentru imbunatatirea eficientei operationale a organizatiei. Conducerea companiei estimeaza ca vor semna circa 350 de angajati.

"Toti angajatii au fost anuntati oficial vineri si sambata. Compania estimeaza ca ar putea semna in mod voluntar aproximativ 350 de persoane. Nu este o tinta, ci o pura estimare. Depinde de decizia individuala a fiecaruia", a spus Secmerean.

Acesta a spus ca "2010 va fi un an dificil pentru orice companie din Romania dat fiind faptul ca economia romaneasca intra in cel de-al doilea an al celei mai grave crize financiare din ultimii 20 de ani. In consecinta, intr-un asemenea mediu macroeconomic ostil, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi si a mentine o performanta pozitiva. (...) conditiile dificile de piata, create de criza financiara in plina desfasurare, impun ca sustinerea competitivitatii Zapp sa fie prioritara.

Operatorul de telefonie mobila sustine ca programul de plecari voluntare consta in urmatoarele:

  • o remuneratie financiara compensatorie (5 salarii nete, plus echivalentul ajutorului de somaj, conform legii)
  • asigurare medicala pentru o perioada de sase luni
  • sustinerea angajatilor implicati in continuarea carierei profesionale prin servicii de resurse umane (servicii de suport, precum redactarea CV-ului si pregatirea pentru interviu)
  • acces gratuit la serviciile telecom ale companiei (in limita unui numar de minute nationale si in retea), tot timp de sase luni.

Pe data de 30 iunie 2009, Cosmote Group a anuntat ca a semnat acordul de achizitie a Telemobil S.A, compania care detine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totala a tranzactiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro. Consiliul Concurentei a autorizat preluarea in octombrie 2009.

Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobila de pe piata din Romania, operatiunile sale comerciale debutand in 1993.