Vodafone Romania a ajuns in ultimul trimestru al anului trecut la 9,66 milioane utilizatori (n.r nr SIM-uri active), aproape la acelasi nivel pe care il avea la sfarsitul lui 2008, cand avea 9,65 milioane utilizatori, insa veniturile din servicii ale operatorului au scazut cu 23,8%, arata datele anuntate joi de grupul Vodafone. In ultimul trimestru al anului trecut, Vodafone a reusit sa mai castige 128.000 de utilizatori fata de trimestrul anterior din 2009.

“Desi operam intr-un context economic dificil si pe o piata extrem de competitiva, am reusit sa incheiem anul calendaristic 2009 cu rezultate bune. In trimestrul incheiat la 31 decembrie, un numar semnificativ de utilizatori au ales serviciile oferite de Vodafone Romania. In ultimul an, am asistat la o diminuare cu peste 20% a industriei telecom locale, ceea ce ne determina sa acordam in continuare multa atentie eficientizarii business-ului nostru, precum si adresarii nevoilor actuale ale clientilor", a precizat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Datele operatorului arata ca venitul mediu pe utilizator (ARPU) total, calculat pe ultimele 12 luni, a inregistrat o valoare de 8.1 euro. la sfarsitul lui 2009, in timp ce ARPU mobil a ajuns la 8,0 euro in aceeasi perioada.

Clientii serviciilor pe baza de abonament reprezentau 38.4% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite 61.6%, in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2009, comparativ cu 37.48% si 62.52% in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta corespunde unei cresteri anuale de 0.9% a numarului de abonati.