GTS Telecom, parte a GTS Central Europe, unul din cei mai importanti operatori regionali de telecomunicatii (GTS CE), a finalizat si pus in functiune prima faza a proiectului de extindere a suprafetei de gazduire si colocare a DataCenter-ului din Bucuresti, a anuntat compania. In urma acestei investitii, a fost asigurat un spatiu de gazduire suplimentar net, de aproximativ 144 mp, corespunzator unui numar de 70 de rack-uri.

“DataCenter-ul este elementul de baza in implementarea de aplicatii mission-critical, de comert electronic sau de furnizare de continut pe internet. Este o veriga importanta pentru transformarea si eficientizarea unei companii comerciale”, a declarat Dan Mihaescu CEO al GTS Telecom.

DataCenter-ul GTS Telecom este direct conectat la inelul metropolitan de fibra optica din Bucuresti, cu o capacitate de 82Gbit/sec si de aici, prin reteaua nationala si infrastructura GTS Central Europe, direct la nodurile continentale de interconectare din Frankfurt si Vienna. Managementul aplicatiilor gazduite si al echipamentelor colocate in DataCenter se poate face peste internet, sau din camera consolelor amenajata in incinta DataCenter-ului.

GTS Central Europe, unul dintre cei mai importanti operatori alternativi de telecomunicatii la nivel regional, furnizeaza servicii integrate in toate tarile din regiunea central si est europeana. Principalele tari in care compania opereaza sunt: Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Tarile baltice, Ucraina. GTS CE are peste 1300 de angajati si a atins o cifra de afaceri de 436 milioane euro si venituri operative (EBITDA) de 77 milioane euro in 2008.

Parte a GTS Central Europe, GTS Telecom instaleaza pe piata business romaneasca solutii de transport, comunicatii de date MPLS, DWDM, SDH, TCP /IP, Frame Relay, servicii Internet, solutii de voce, hosting si colocare in DataCenter.