Veniturile Orange Romania au depasit 1,05 miliarde euro anul trecut, in scadere cu 19,5% fata de anul 2008, rezultat caracterizat de maturizarea pietei telecom in particular si de instabilitatea economica in general, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila. Pe de alta parte, Orange a ajuns la un numar total de 10,9 milioane clienti (n.r. numar de SIM-uri active), in crestere cu 6,2% fata de 2008.

“Performanta companiei este in conformitate cu planurile noastre intr-un an in care intreg mediul economic a resimtit acut efectele crizei economice. Dupa doua trimestre consecutive in care Orange a fost lider in ceea ce priveste numarul de noi clienti atrasi in retea, si in ultimul trimestru al anului baza de clienti a continuat sa creasca puternic. Desi consumul in retea a crescut gratie ofertelor competitive lansate pe piata, nivelul veniturilor a continuat sa reflecte impactul reglementarilor, scaderea tarifelor si evolutia cursului valutar comparativ cu anul precedent”, a declarat Thierry Millet, CEO Orange Romania.

In ultimul trimestru din 2009, Orange a atras 300.000 noi clienti. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 92 de euro. In privinta numarului de utilizatori ai serviciilor de internet mobil in banda larga, anul trecut, numarul de clienti broadband s-a majorat cu 62%, pana la 2.708.000. Potrivit informatiilor Orange, reteaua HSDPA acopera 800 de localitati, in timp ce reteaua EDGE are acoperire nationala.