Guvernul promite jumatate de miliard de euro pentru ceva ce acum este concept, ca si in 2009 - portalul eRomania

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 16 martie 2010, 13:24 Economie | Telecom


Portalul eRomania, concept ca si in 2009
Foto: eRomania
Guvernul a aprobat strategia nationala eRomania, care promite modernizarea statului prin informatizarea interactiunii cu cetatenii si companiile, prin intermediul unui portal care sa cuprinda zeci de servicii publice in format electronic, alocand circa jumatate de miliard de euro pentru anii 2010-2013. Dincolo de aceasta promisiune insa, lucrurile sunt blocate, iar bugetul Ministerului Comunicatiilor nu are acum decat circa 3-4 milioane euro. Autoritatile asteapta rectificare bugetara sau ca firmele castigatoare sa vina cu credite solide de la banci pentru a demara lucrarile la un proiect prin care s-au promis 20 de servicii publice in format electronic pana la finele lui 2009.

Potrivit strategiei eRomania aprobate de Executiv, pentru acest proiect vor fi alocati in 2010 245,1 milioane lei, in 2011 se vor aloca 714,5 milioane lei, in 2012 - 575,8 milioane lei iar in 2013 - 364,8 milioane lei.
 • Director MCSI, despre aprobarea strategiei eRomania: Fara buget nimeni nu poate face nimic
Ce inseamna acest lucru? Doar un angajament ca lucrarile vor fi o prioritate, spune Andrei Savulescu, director in cadrul Ministerului Comunicatiilor.

"Aprobarea strategiei de catre Guvern inseamna ca Executivul si-a insusit faptul ca furnizarea serviciilor, de care s-a vorbit anul trecut ca vor trebui implementate, reprezinta o prioritate. Asta inseamna ca atunci cand vor exista disponibilitati la buget or sa fie alocati cu prioritate catre acest domeniu. In masura in care sunt bani la buget, altfel nimeni nu poate face nimic", a explicat Andrei Savulescu.
 • Finantarea existenta in prezent pentru eRomania: Circa 3-4 milioane euro
Realitatea este insa ca in prezent nu exista finantare decat partiala si doar pentru unul din cele doua proiecte de circa 22 milioane euro ale caror licitatii au fost deja castigate in 2009. Mai precis, anul trecut, Ministerul Comunicatiilor a deschis o serie de licitatii care urmaresc dezvoltarea de servicii publice care sa fie accesibile electronic de catre cetateni si care sa fie integrate intr-un singur portal, eRomania.

Prima astfel de licitatie, eRomania1, pentru care a fost alocata o suma estimata de 42,1 milioane lei (fara TVA) ar fi presupus crearea unui sistem format dintr-un portal eRomania care sa integreze alte 13 subsisteme de tip portal cu diverse servicii, respectiv: «e-Justitie », « e-Agricultura », « e-Mediu », « e-Transport », « e-IMM-uri », « e-Functionari Publici », « e-Turism », « e-Cultura », « e-Statistica », « e-Educatie », « e-Cetatean », « e-Asociere », « e-Sanatate ».

Licitatia a fost castigata de un consortiu format din firmele Sysware, Totalsoft, Provision, Star Storage, Softwin si Teamnet, care nu au semnat insa decat un acord cadru, nu si contractele subsecvente care sa dea drumul lucrarilor. Cea de-a doua licitatie, eRomania2, castigata de Omnilogic (potrivit ZF), in valoare tot de circa 10 milioane euro, viza crearea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.

"Din cate stiu eu pana acum exista finantare pentru eRomania2. Pentru eRomania 1 s-ar putea fie finantare fie la rectificare bugetara fie sa se foloseasca alte surse de finantare decat direct credite de angajament sau la fel de bine s-ar putea decide ca finantarea de la eRomania2 sa fie data la eRomania1, depinde ce se decide ca este prioritar. Nu putem face nimic acum decat in masura bugetului aprobat, care in prezent este de aproximativ 3-4 milioane euro", a spus Savulescu.
 • Castigatorii licitatiilor trebuie sa convinga bancile sa le acorde credite
Acesta sustine ca s-a stabilit cu firmele castigatoare ale licitatiilor ca banii sa fie alocati prin credite angajament in urmatorii trei ani.

"Banii vor fi livrati prin credite de angajament, ce vor fi platiti in urmatorii trei ani. Nimeni nu spune ca vor fi acordati la jumatatea acestui an, la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor. Si atunci singura posibilitate este ca firma care a castigat licitatia sa se duca la banca cu acordul cadru semnat si cu legea care arata ca pe baza creditului de angajament banii vor fi dati la un moment dat si daca banca considera ca este suficient de solid contractul respectiv le va da bani pentru a incepe lucrarile, urmand ca banca sa-si recupereze banii in momentul in care creditul de angajament se transforma in credit bugetar deci bani in contul MCSI", a mai explicat Andrei Savulescu.
 • Cum se face istorie in Romania: Un portal in stadiu de concept din iunie 2009
Portalul eRomania a fost lansat in stadiu demosntrativ sau ca si concept in iunie 2009, moment la care premierul Emil Boc prezent la eveniment a declarat cu o secundă înainte de a lansa site-ul că “acum se face istorie”.

Dora Coardos, sef departament e-learning in ICI, avea sa precizeze in luna septembrie 2009 ca in forma respectiva site-ul a fost creat de "cinci-sase copii" din cadrul ICI, institut subordonat ministerului comunicatiilor, iar "continutul a fost luat de pe diverse site-uri, de unde au gasit".

Prin intermediul acestui portal, ministerul promitea sa ofere 17 servicii publice pana la sfarsitul lui 2009. De atunci si pana in prezent, portalul eRomania este tot in stadiul de "concept".
 • Costa intr-adevar jumatate de miliard de euro crearea proiectului eRomania?
O intrebare fireasca este de asemenea daca pentru crearea acestor doua proiecte, eRomania1 si eRomania2, este intr-adevar necesar sa fie alocate peste 22 de milioane de euro. Mai mult, pentru intreaga strategie eRomania, deci alte asemenea platforme IT care ar urma sa fie interconectate este necesar, potrivit Ministerului Comunicatiilor, sa se aloce sute de milioane de euro, bani de la bugetul de stat.

Cel putin pana in prezent, Ministerul Comunicatiilor nu a oferit explicatii in legatura cu aceste sume, in pofida mai multor solicitari HotNews.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9725 vizualizari

 • +7 (15 voturi)    
  Va place? (Marţi, 16 martie 2010, 13:31)

  Rhadoo [utilizator]

  Sa traiti bine!
  • -4 (16 voturi)    
   Dragule, (Marţi, 16 martie 2010, 14:10)

   andra [anonim] i-a raspuns lui Rhadoo

   Criza este la nivel mondial. Era de asteptat ca noi sa nu iesim chiar primii din ea, pentru ca nu suntem un stat dezvoltat atat de bine din punct de vedere economic. Asa ca intrebarile astea retorice chiar nu isi au sensul. Cu PDL sau cu altii la putere, situatia ar fi fost aceeasi. Dar e usor sa arati cu degetul si sa arunci cu pietre.
   • +2 (12 voturi)    
    Draga (Marţi, 16 martie 2010, 14:12)

    SirJ [anonim] i-a raspuns lui andra

    E si indicat sa arati cu degetul si sa arunci cu pietre, poate nu stii cum functioneaza societatea. Singura exceptie este daca l-ai votat. ///:)(editat de HotNews.ro)
   • +6 (6 voturi)    
    corect... (Marţi, 16 martie 2010, 14:35)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui andra

    da cine se lauda cu un an in urma ca romania nu o sa sufere din cauza crizei?
    • -3 (3 voturi)    
     sigur ... (Miercuri, 17 martie 2010, 9:19)

     axd [anonim] i-a raspuns lui liviu_

     si ce ai fi vrut, sa iasa la televizor si sa spuna ca o sa fim puternic loviti de criza ? Tu asa ai fi procedat, intr-o tara indobitocita la maxim, cu atatea zeci de mii de oameni care stau la 5 dimineata la televizor sa o gaseasca pe Elodia? Daca ar fi spus asta, cine stie ce consecinte dramatice ar fi avut asupra a, sa zicem, 80% din populatie...
   • +6 (10 voturi)    
    PE BUNE!!! (Marţi, 16 martie 2010, 15:15)

    Claudiu [anonim] i-a raspuns lui andra

    Eu ca cetatean de rand, de ce as strange cureau cand acest guvern arunca pe fereastra 500 milioane de euro. Sunteti varza, sau aveti ceva legaturi cu PDL?!!
    • 0 (0 voturi)    
     Da' de ce ii arunca pe fereastra? (Luni, 12 aprilie 2010, 17:34)

     bogdan [anonim] i-a raspuns lui Claudiu

     Nu ti-ar placea sa-ti poti plati taxele si impozitele locale de la calculator? Si statul nu ar cistiga bani disponibilizind toata hoarda de functionari de pe la primarii? Crezi ca toti functionarii, pusi cite 2 ca sa colecteze o taxa (unu iti da chitanta si al doilea iti ia banii), nu costa bani grei?
     Ceva legaturi cu PDL am pentru ca fac parte din jumatatea de romanie care a votat basescu in 2009, convins ca daca ies ceilalti va fi jale. Si cazul voicu e deajuns motiv sa fiu sigur ca am facut alegerea cistigatoare.
  • +3 (9 voturi)    
   OPINIE?! (Marţi, 16 martie 2010, 14:59)

   prudent [anonim] i-a raspuns lui Rhadoo

   A. orice rezolvare electronica inseamna o shpaga in minus, o coada in minus, o mutra acra de functionar in minus B. Cine da preturi si estimari fara sa vada specificatiile ori e un geniu (neinteles - de ce nu e in locul lui Bill Gates) ori e palavragiu
   • +2 (2 voturi)    
    problema ar fi (Marţi, 16 martie 2010, 22:29)

    Ion I [anonim] i-a raspuns lui prudent

    ca nu rezolva mersul al ghiseu / la functionar, prin urmare plata spagii... o sa fie o adunatura de prostii (precum fostul e-guvernare.ro si sectiunea de formulare), care nu o sa iti permita sa faci prea multe lucruri.
    exemplu: iti expira C.I. , ai formular pe site-ul politiei, dar nu il completezi / semnezi, decat in fata "agentului"... deci, praf in ochi.

    daca intr-adevar, ar reduce cumva procesele birocratice si modul de mers al lucrurilor, atunci as zice ca e un proiect bun, dar ca sa aduni intr-un site numai continut, care este deja public pe alte site-uri, mi se pare o prostie si o pierdere de bani (mai ales la suma aceasta)

    si ca era criza, am intreb, cate licente de MS Office si Windows au mai cumparat / reinnoit stimabilii de la Guvern / MCSI ? cu suma pusa de-o parte pentru 1 an de zile fara astfel de licente, ca unii pot sa editeze si in alte aplicatii gratuite sau sa stea pe internet, putea face site-urile principale sa mearga mai bine
    • 0 (0 voturi)    
     Nare cum fi asha ceva (Luni, 12 aprilie 2010, 17:38)

     bogdan [anonim] i-a raspuns lui Ion I

     Nu se pot cheltui 500 milioane de euro pt un portal informativ. Sigur nu stiu, dar banuiesc ca e vorba de plata tuturor taxelor si impozitelor prin internet, de vizualizarea securizata a situatiei proprii, formulare aplicate online pentru cereri de schimbare de acte, si alte interactiuni stat -cetatean. Doar costurile de securizare si functionare la numar mare de utilizatori poate justifica asha ceva.
  • +3 (3 voturi)    
   ptiu drace (Marţi, 16 martie 2010, 19:42)

   atreus [anonim] i-a raspuns lui Rhadoo

   daca il fac io imi dau juma' de miliard de eura?!!!
  • -1 (1 vot)    
   am indoieli (Miercuri, 17 martie 2010, 10:09)

   CTI [anonim] i-a raspuns lui Rhadoo

   Nu cifra vehiculata este problema. La o analiza simpla cifra este chiar mica daca se doreste realizarea unui astfel de proiect national. Firma la care lucrez a facut cu fonduri europene, printr-un proiect in colaborare cu Asesoft/Teamnet o retea nationala si un portal care se dorea a deservi toate activitatile specifice domeniului nostru. Dupa 3 ani de munca si 5 versiuni ale aplicatiei nu sunt functionale decat 4 activitati asta la accesarea prin VPN, la accesarea din exterior fiind doar 2: webmail-ul si portalul informational (partea de site cu informatii publice). Restul NU FUNCTIONEAZA si asta dupa ce s-au cheltuit in total , pe infrastructura , echipamente si soft aproximativ 3 milioane de euro (13 camere tehnologice zonale fiecare cu cate 5 servere profesionale Fujitsu-Siemens de ultima generatie plus un sediu central cu 10 servere ) plus softuri (numai licentele au costat enorm, licentierea s-a facut pe procesor, serverele au cate 4 procesoare,. Cu toate acestea mare parte a aplicatiei este nefunctionala din cauza firmei de soft si a faptului ca nici in prezent nu s-a reusit impunerea unor proceduri clare de lucru , identice in toate cele 13 filiale/directii , rezultand probleme la automatizarea acestora. Aici este marea problema la procedurile existente si la puterea informaticienilor / arhitectilor de aplicatii de a le intelege si transpune in limbaj informatic. Iar la final vine cireasa din varf, cati vor fi capabili sa utilizeze un astfel de portal??
  • 0 (0 voturi)    
   Detalii de comisioane si spaga (Miercuri, 17 martie 2010, 11:51)

   Free Face [anonim] i-a raspuns lui Rhadoo

   Nu s-au pus la punct foarte clar detaliile legate de cine si cat ia; asta este problema de fapt. Daca ar angaja 10 olimpici la info sau cei mai buni 10 studenti de la politehnica de la calculatoare s-ar face la cel mult o miime din cat vor ei sa dea acum. Este aberant ce se intampla. Dar asa este cand cei care dau banii nu sunt reprezentati cum trebuie. De la cel care contribuie la bugetul de stat si pana la cel care ii foloseste e cale lunga. Si nu asta e problema, problema e ca aceasta cale e plina de hoti in anumite locuri(strategice). Daca ar fi bine pazita nu s-ar intampla jaful!
   • 0 (0 voturi)    
    Fugi tare bre... (Luni, 12 aprilie 2010, 17:45)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui Free Face

    Cum sa faci asha ceva cu 10 programatori? probabil esti student pe la info pe undeva de vii cu idei din astea. E diferenta de la cer la pamant intre a scrie un soft si a crea un produs software viabil. Sunt sute, mii de probleme de care olimpicul la info nici n-a auzit... Ce se intimpla de exemplu daca se strica un sistem de depozitare a informatiei, un hard-disk de exemplu? Sau daca softul are un bug si in loc sa-mi inregisteze mie plata, o inregistreaza pe numele altcuiva cu acelasi nume cu mine. Sau cum il faci sa fie accesabil de 1000-10000 de utilizatori simultan... Si astea sunt doar citeva exemple triviale. Un asemenea portal nu se face cu 10 olimpici, ci cu firme care au experienta in asha ceva.
 • +13 (17 voturi)    
  cel mai scump site (Marţi, 16 martie 2010, 13:37)

  Bogdan [anonim]

  ar fi cel mai scump site din istoria www. :) ... io zic asa, imi dai mie jumate.... hai un sfert sau 10% ... sau... ma multumesc si cu 1 milion :) ... si vi-l fac de 14 ori mai repede si de 15 ori mai bine! La pariu! :)
  • +5 (5 voturi)    
   pai.. (Marţi, 16 martie 2010, 14:36)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   cum pe romani ii excite ideea de a intra pentru toate prostiile in cartea recordurilor...
   dupa cel mai scum km de autostrada (neterminata) o sa avem si cel mai scump site web...
  • +11 (11 voturi)    
   Eventual ... (Marţi, 16 martie 2010, 15:06)

   anti-guvern [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   in PHP cu MySQL. Stim, romania e plina de 'hackeri' d'astia. Sa fim seriosi...

   Un astfel de proiect probabil ca se duce pana in maxim 10 milioane de euro...o estimare din avion. 500 este mai scump decat wikipedia, cred. Cu tot cu soft, ferma de server-e si mentenanta pe cativa ani. Asta pentru ca deja exista softuri scrise, trebuiesc customizate doar si traduse. Daca te apuci sa scrii totul de la:
   int main (char *args) {..}, clar o sa te coste 500 de milioane.

   In romania, teapa e de 10 ori mai mare ca media europeana. In alte tari, servicii similare au costat aproximativ pana in 10 mil euro.

   Felicitari firmelor de soft, inca mai continuati sa dati tepe si pe timp de criza! Va merge bine!
   • +2 (4 voturi)    
    o explicatie (Marţi, 16 martie 2010, 17:41)

    tyty [utilizator] i-a raspuns lui anti-guvern

    MCSI e o mare familie, sotiile lucreaza la stat, sotii la privat, si invers, asa ca normal sa coste mai mult decat face si de fapt nici sa nu fie nevoie. Integram ce? Populatia din rural nu are dupa ce bea apa, si o sa isi plateasca impozitele electronic, sau o sa acceseze e-vremea, sau o sa intre duminica dimineata pe e-biserica? Iar populatia urbana, e asa de familiarizata cu netul si folosirea lui, o la la. De asta avem o economie cash, pentru ca suntem utilizatori de internet la greu. Sa fim seriosi, punem caruta in fata gloabei.
  • +5 (7 voturi)    
   Ar trebui sa il dea ca tema la o Univ. de stat (Marţi, 16 martie 2010, 15:19)

   Creator [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   La departamentul de cercetare(unde se freaca menta la greu),aia il dau mai departe la miile de studenti(bucatica cu bucatica) ca tema de licenta(aflata bineinteles sub supraveghere) si gata portalul.
   Si pe gratis.Si verificat de profesionisti.
   Dar bineinteles ca dispar comisioanele si atunci nu e bine...cade ideea....
  • +3 (3 voturi)    
   Acum o luna era vorba de 22mil Euro (Marţi, 16 martie 2010, 18:21)

   andreiutz [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   http://www.zf.ro/business-hi-tech/cearta-pe-eromania-un-portal-de-22-mil-euro-sunt-sau-nu-bani-5583718/

   Si era scump al naibii! Acum lanseaza comunicatul asta ca apoi sa-l rectifice si toata lumea sa rasufle usurata si sa nu se mai uite la suma aberanta, dar mult mai mica decat cea initiala.
 • +6 (6 voturi)    
  Ce misto ! (Marţi, 16 martie 2010, 13:37)

  Carcotescu, un alt "escu" [anonim]

  Nu mai cautati culmea incompetentei de aiurea.
  Este prezenta chiar in P-ta Victoriei, cladirea aia stalinista.
 • +9 (13 voturi)    
  Youtube (Marţi, 16 martie 2010, 13:37)

  dade [anonim]

  Stau si ma gandesc ca site-ul youtube a fost cumparat cu 1 miliard (cred ca dolari).
  Inseamna ca acest eromania va avea cel putin jumatatea din popularitatea de atunci a youtube.

  O sa traim bine!
  • +5 (5 voturi)    
   mai stii... (Marţi, 16 martie 2010, 14:44)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui dade

   poate cand intrii pe acel site vei putea downloda diamante... asta ar explica pretul...
 • +6 (8 voturi)    
  Fara buget nimeni nu poate face nimic (Marţi, 16 martie 2010, 13:40)

  Constantin [anonim]

  Cam asta-i gandirea guvernului roman.

  Dar deja s-a intors foaia si am ajuns la vorba:
  Daca nu faci nimic ramai fara niciun buget.

  Oare numai banii reusesc sa puna in miscare creierele guvernantilor?
  • -3 (3 voturi)    
   ... (Marţi, 16 martie 2010, 14:11)

   miruna [anonim] i-a raspuns lui Constantin

   Nu, banii ajuta la punerea in practica a ideilor. Idei care, sa recunoastem, nu sunt de lepadat!
   • +3 (3 voturi)    
    Punerea in practica a ideilor (Marţi, 16 martie 2010, 14:35)

    Constantin [anonim] i-a raspuns lui miruna

    nu se face cu bani.

    Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare cand vrei sa faci ceva sunt resursele umane. Dupa aceea te hotaresti ce materiale iti trebuie, te gandesti si la logistica , termene si riscuri. Daca ai un plan fezabil nu numai pentru tine ci si pentru altii, banii vin de la sine.
 • +20 (24 voturi)    
  Servicii virtuale (Marţi, 16 martie 2010, 13:42)

  Ironfist [anonim]

  Tara asta nu are nevoie de e-Justitie, e-Agricultura, e-Mediu, e-Transport, e-IMM-uri, e-Functionari Publici, e-Turism, e-Cultura, e-Statistica, e-Educatie, e-Cetatean, e-Asociere, e-Sanatate, adica de contracte Siveco.

  Aici e nevoie de Justitie, Agricultura, Mediu, Transport, IMM-uri, Functionari Publici eficienti si civilizati, Turism, Cultura, Educatie, Cetatean civilizat si de Sanatate.

  Reale, nu virtuale...
  • +12 (12 voturi)    
   Da (Marţi, 16 martie 2010, 13:56)

   Rhadoo [utilizator] i-a raspuns lui Ironfist

   Bine punctat! E ca si cand toata Romania si-ar face cont pe Second Life.
  • -2 (4 voturi)    
   Romanii si mediu virtual (Marţi, 16 martie 2010, 14:41)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui Ironfist

   Cine stie, romanii vad ca se descurca mai bine in mediu virtual. Daca viata reala nu ne da satisfactie macar in mediu virtual sa avem si noi o societate corecta.
  • +6 (6 voturi)    
   gresit (Marţi, 16 martie 2010, 15:12)

   xulescu [anonim] i-a raspuns lui Ironfist

   Este nevoie de instrumente informatice. Acestea sa fie insa facute fara risipa de bani, cu constiinciozitate si responsabilitate.

   Firmele-rechin din softul romanesc nu fac softuri ce urmeaza atributele enumerate mai sus ci dau tepe grase. Cele mai infloritoare firme de soft sunt cele care au contracte cu statul roman. De aici mentionam: Siveco, Teamnet, S&T Romania si altele. Lasati fara contracte cu statul roman au concediat jumate din angajati (vezi siveco).

   Sa ne povesteasca noua cum a implementat pe genunchi Siveco proiectul cu agricultura. Am vazut ce era acolo, o mare varza si incompetenta. Din cauza incompetentei au subcontractat la alti specialisti pe care nu i-a platit nici in ziua de azi. Tepari!
 • +10 (10 voturi)    
  He he (Marţi, 16 martie 2010, 13:46)

  Alexandru C [utilizator]

  Nu v-ati prins, si-a facut Udrea firma de IT. :)
  Va fi cel mai scump site inca 1.000 de ani de acum incolo.
 • +12 (12 voturi)    
  monument de prostie si lacomie (Marţi, 16 martie 2010, 13:51)

  Dedalus [anonim]

  1) nu este nevoie de "portal" ci de servicii mai bune la ghiseu, pentru a se putea translata o parte din servicii in internet;
  2) portalul ca atare e o tampenie, fiecare minister trebuie sa-si faca propriul ghiseu electronic, dar pentru asta trebuie sa isi stie propriile proceduri -nici un programator nu va putea sa le "creeeze" din haosul de acum -doar daca il angajati pe Dumenezeu perosnal, ca are experienta la creat lucruri din haos...
  3) costul estimat este absolut nejustificat si necredibil, naiba stie cum or fi ajuns la valaorea estimata a contractului (probabil ca au plecat invers, de la spaga spre valoarea contractului...)
  4) sa pui firma catigatoare sa ia credit pentru a executa lucrarile, in loc sa iei tu stat creditul este o inventie romaneasca de oameni tampitzi...Practic, valoarea estimata va fi mai mare cu diferetna dintre dobanda la creditul suveran si dobinda catre entitati lucrative comerciale (probabil 3-5 puncte...), adica voi palti tot eu din buzunar aceasta imbecilitate.
  • -3 (7 voturi)    
   se ve ca n-ai facut in viata ta (Marţi, 16 martie 2010, 15:04)

   prudent [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

   vreo aplicatie sau vreo afacere. A. Costul estimat are NUMAI scop bugetar.B. pretul exact se stabileste prin contract, DUPA elaborarea specificatiilor (le-ai vazut sau ai vorbit despre?) C. Cine ia creditul are tot interesul sa livreze (asa si lucreaza UE, deconteaza DUPA) nu sa taraganeze! D. Cat mai putine prezente la ghiseu cu atat mai repede, mai bine si mai fara shpagi! In rest cine este tampitul e chestie de interpretare!
 • +9 (9 voturi)    
  no comment (Marţi, 16 martie 2010, 13:59)

  titirica [utilizator]

  ... in modul in care ne-a obisnuit guvernul vom primi fix ZERO explicatii pentru aceste sume: ce baze de calcul au, etc...

  oricum incompetenta acestui ministru sandu este proverbiala... se vede pana si pe fata lui...in privire...in tot..
 • +10 (10 voturi)    
  ma gandesc (Marţi, 16 martie 2010, 14:00)

  cristi [anonim]

  ce spital am putea avea cu jumatatea din suma asta.. ce tehnica..ce tratamente..
 • +7 (7 voturi)    
  Tzeapa a la romanica (Marţi, 16 martie 2010, 14:04)

  Gabriel [anonim]

  Cu 500 milioane ne ducem pana pe luna si inapoi.
  • -4 (4 voturi)    
   ......... (Marţi, 16 martie 2010, 16:05)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   Si ce rezolvi daca te duci pana pe luna si inapoi , poate asta chiar este un proiect care va aduce beneficii tarii, nu cred ca o plimbare pe luna ar rezolva problema tarii noastre.
 • +9 (9 voturi)    
  Incredibil!!!! (Marţi, 16 martie 2010, 14:07)

  cristi [anonim]

  asta a miroase a TUN de la o posta. Romania da pe dinafara de someri..sanatatea e la pamant..sistemul de invatatmant la fel..cercetare zero..economie zero..
  Daca avem de gand sa suportam bataia asta de joc fara sa facem nimic..fara sa protestam..si doar cu niste comentarii pe forum... atunci ne meritam soarta cu varf si indesat.. meritam sa murim de foame !!!
  haideti sa organizam un mars de protest!!!
  • +3 (3 voturi)    
   subscriu (Marţi, 16 martie 2010, 14:16)

   titirica [utilizator] i-a raspuns lui cristi

   sa gasim o data, un loc, un minim de persoane si eventual o aprobare...
  • 0 (0 voturi)    
   subscriu (Vineri, 21 mai 2010, 20:06)

   blandul ben [anonim] i-a raspuns lui cristi

   eTUN .
 • +9 (9 voturi)    
  Escrocherie (Marţi, 16 martie 2010, 14:07)

  Gabriel [anonim]

  Eu lucrez la o multinationala care dezvolta software si are 200 angajati(175 IL, 25 RO) si in zece ani are cheltuieli totale(angajati, sedii, etc.) de 189 mil. USD. De ce trebuie sa platim 500 mil. EUR pt. o aplicatie care se face in 12luni(cu tot cu testare)???
  • -1 (5 voturi)    
   stii de ce (Marţi, 16 martie 2010, 14:13)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   Intreaba-ti proprietarii multinationalei...
  • -2 (4 voturi)    
   dupa cum te arunci (Marţi, 16 martie 2010, 15:05)

   cinic [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   inteleg de ce nu dezvolti tu ci lucrezi pentru altii. Cum dai un pret fara specificatii?
 • +4 (6 voturi)    
  Nu va grabiti! (Marţi, 16 martie 2010, 14:11)

  AlinN [anonim]

  Parca la inceputul anului se vorbea ca in Sanatate sunt bani pana in luna iunie. Dupa aceea spitalele se vor inchide, nu se vor mai da retete compensate si gratuite , va fi cum nu a fost niciodata, pentru ca nu mai este inca 1 miliard de euro ca sistemul sa continue sa se taraie.
  Si acum credeti ca se duc acei 0.5 miliarde de euro doar pe un site?
  Trebuie sa fie ceva cu jumatatea asta de miliard, cred ca se duce pe plati prin internet, aplicatii la institutii ale statului prin internet. Spre exemplu daca vrei sa iti inmatriculezi masina doar trimiti de pe internet seria si numarul facturii, cum te numesti si iti trimite numarul de inmatriculare prin posta intr-o zi dupa ce verifica.
  Daca iti schimbi domiciliul doar dai datele si trimiti buletinul vechi prin posta si in 2 zile iti vine buletinul nou cu datele corecte.
  Adica ma gandesc ca va duce la debirocratizarea totala a institutiilor statului altfel nu imi explic de ce ar fi prioritara eRomania.
 • +6 (6 voturi)    
  Lipseste ceva, un domeniu din screenshot (Marţi, 16 martie 2010, 14:13)

  Gabriel [anonim]

  Respectiv e-Tzeapa sau e-Teapa.
 • -8 (8 voturi)    
  portalul deserveste 22 de milioane de utilizatori (Marţi, 16 martie 2010, 14:24)

  anonim [anonim]

  Bugetul nu cred ca se refera doar la pagina de web care probabil ca nu costa mai mult de cateva zeci de mii de euro ci, probabil, include si infrastructura hardware si de comunicatii care sa suporte portalul.

  Un portal care trebuie sa deserveasca 22 de milioande utilizatori si sa sa faca fata la cateva sute de mii de utilizatori simultan sau poate chiar milioane ... Cred ca e usor de inteles ca va deveni o componenta a infrastructurii critice a tarii si ca este nevoie de aplicatii si hardware de nivel enterprise pentru a-l mentine in parametri de functionare.
  • +8 (8 voturi)    
   Ohoo (Marţi, 16 martie 2010, 14:40)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   22 milioane de utilizatori? :)
   Hai ca esti simpatic. Deci si aia de la tara care n-au vazut in viata lor un PC, si copii si pensionarii si aia plecati prin tari straine acceseaza acest portal. :)
   Tare nene. Faci parte din guvern si vrei sa justifici investita in hardware? :)
 • +3 (5 voturi)    
  Oare sa fie (Marţi, 16 martie 2010, 14:31)

  Fiat Lux [anonim]

  Pana nu cu mult timp in urma aceste chestii se rezolvau cu o oarecare buna vointa din partea oamenilor la ghisee. Nu neg faptul ca tineretului ii surade faptul sa poata rezolva totul comod din fotoliul sau comod, e normal si mie imi place idea in loc sa merg sa stau la coada. Dar pana acolo mai este mult, adica jumate de miliard?!?! OMG! Pensii ioc, somaje cat casa poporului, ca tot e cea mai mare din europa, la fel ca si somajele din Romania. Si sa fim sinceri, cati din acesti bani alocati au sa fie cheltuiti chiar in folosul acestui maiestru site si cat au sa umple buzunarele deja extrem de burdusite ale CELOR MARI? Macar cu acest site tinem o traditie, daca tot avem cele mai scurte si scumpe autostrazi sa avem si cel mai scump site. Ca doar asta este in ordonanta de urgenta trecut. Ne ataca rusii, dar nu vedem somajul, invatatura care e la pamant. Ne intrebam de ce in afara tarii ies de pe banci oameni mult mai bine instruiti? Va dau eu raspunsul: pt ca acolo se preda ce este esential si nevoie in pregatirea studentului in baza a ceea ce a ales sa studieze, nu ca la noi ca se preda ce stiu profesori si cat mai multe materii fara folos doar sa aiba profesorii orarele pline si norma de ore predate pe saptamana. Aici careva ar putea spune ca, multi romani de ex lucreaza la microsoft, google, DA, adevarat, dar cecstiu aia au invata singuri din carti cumparate de ei, sau pe net, oricum nu din ce li s-au predat la facultate.
  Best regards.
  • -2 (4 voturi)    
   e-joomla (Marţi, 16 martie 2010, 14:59)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Fiat Lux

   site-ul are la baza JOOMLA.
   • 0 (0 voturi)    
    e-romania actual e facut in php-made-simple (Miercuri, 17 martie 2010, 8:57)

    denvarel [utilizator] i-a raspuns lui gogu

    Nu ca am ceva cu joomla, dimpotriva e superior solutiei adoptate acum.
    Ma deranjeaza insa opiniile "specialistilor" care nu sunt in stare sa recunoasca nici macar platforma pe care e construit siteul dar isi dau cu parerea.
    Dupa parerea mea ar putea sa-l faca in orice CMS, free sau proprietary, cu conditia sa functioneze si sa reduca birocratia.
    Daca ar fi 80% functional numai din economiile generate popuatiei se amortizeaza in un an doi.
 • +7 (9 voturi)    
  nu ati inteles nimic (Marţi, 16 martie 2010, 14:39)

  gigel [anonim]

  E clar ca n-ati inteles despre ce e vorba, dar va dati cu presupusul. Odata portalul intrat pe teava, daca vrei concediu intri pe site si te plimbi pe acolo pana iti sar ochii, dupa care revii frumos la locul de munca. Te doare o masea? e-Masea te rezolva instantaneu cu cateva sfaturi si ceai de musetel. Vrei justitie? Intri in cyberspace, s-ar putea ca acolo sa ai mai mult noroc.
  De la agricultura se va consuma doar E-ul din fata.
  Aferim.
 • +7 (7 voturi)    
  huh... (Marţi, 16 martie 2010, 14:41)

  liviu_ [utilizator]

  de d-asta concediaza oamenii? ca sa aiba ani de site?
  ce om sanatos la cap ar da 500 mil pe un site?!?!?!
  fratilor nu va saturati de furat? camar faceti-o dracu mai musamalizat!!! puteati sa faceti site de 10 milioane si sa furati 9.9 ... da nu, vor vreti site de 500 milioane ca sa furati 499.9...

  cand basescu a lasnat sloganul sa traiti bine, se referea la noi sau la udrea si compania?!
 • +8 (8 voturi)    
  Ma intreb cine o fi beneficiarul ??? (Marţi, 16 martie 2010, 14:42)

  Misu [anonim]

  Din juma' de miliard, 99 % se duce in buzunarul cui trebuie.
  Ha, ha, ca sa mai fie aleasa o data europarlamentar don'soara. Chestia cu scena e fumata ....
  Ne-au luat de tampiti si poate ca au dreptate.
  Chiar suntem, daca acceptam asa ceva.
 • -6 (6 voturi)    
  e bine si asa (Marţi, 16 martie 2010, 14:54)

  dessik [utilizator]

  E bine sa faca proiectul si cu juma de miliard, numai sa-l faca. Chit ca s-ar imbogati cineva peste noapte de pe el, insa castigul pentru tara ar fi enorm. Oricum, m-am resemnat cu ideea ca e imposibil sa se faca un proiect pt popor fara sa curga nista banuti si in buzunarul politicienilor. Ce, nu s-a imbogatit patriciu cu 3 mld din afaceri dubioase? Si cu n folos pentru noi mult mai mic.
 • +6 (6 voturi)    
  Suntem vecini cu grecii,nu? (Marţi, 16 martie 2010, 14:55)

  dobrica [anonim]

  Este bine sa avem pagini utile pe net, dar imi aduc aminte ca ministerul cultelor facea o pagina de 10 milioane euro bisericii, apoi a rectificat, a zis ca este pt. toate cultele, care ati intrat pe ea? Nu cred ca are utilitate nici 1% wikipedie in romana care este gratis, sau o oarecare pagina de sanatate.
 • +6 (8 voturi)    
  5000 euro site-ul restul spaga (Marţi, 16 martie 2010, 15:14)

  Mihai [anonim]

  Sa fim seriosi, un site nu costa mai mult de 100.000 de euro si calculatoarele 5 milioane maxim ca doar nu o sa fie RoadRunner . Dar spaga tre sa fie cat mai consistenta si cum stim ca modernizarea statului nu se poate face fara spaga, ca de altfel mai toate in Romania si aceasta trebuie sa-si urmeze cursul firesc.
  Pai cum se mai infrupta politicienii iar noua ne arata gogoasa cu pensiile nesimtite si culmea, unii chiar pun botul la asa ceva.
  Spor la furat, ca de aia ati fost votati.
  • -3 (5 voturi)    
   ai vazut vreun proiect de IT (Marţi, 16 martie 2010, 16:39)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   in viata ta? Realizarea aplicatiei e cea mai mica parte. Introducerea si validarea datelor, instruirea, intretinerea etc sunt uriase in raport cu realizarea aplicatiei. Ai primit instructiuni de la partid sau ai uriasa experienta acelui ce a scris un program in vuata sa???
   • 0 (2 voturi)    
    Dar tu ai vazut? (Marţi, 16 martie 2010, 19:09)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui curios

    Instruirea cui? Poate a ta. Si tu ai primit tot de la partid instructiunile? Ca vad ca esti si tu unul dintre cei priceputi la toate care cred ca daca au vazut un cod html stiu programare de a doua zi.
    Doar nu crezi ca cei care se vor ocupa de proiect sunt pe dinafara asa cum esti tu, nu?
   • 0 (2 voturi)    
    Un sfert de calculatiune:) (Miercuri, 17 martie 2010, 10:53)

    Ouroboros [anonim] i-a raspuns lui curios

    Prietene necesitatii in opinia mea umila
    1 x IBM BladeCenter HT 11000 €
    12 x BladeCenter JS43 17000 € = 204000 €
    +storage + alte module .....+ licente OS Windows Server 2008 R2 Datacenter lista e lunga dar iti spun sigur nu trece de 1 mil de € si daca toata chestia asta iese prin FO va tine linistit 300k 400k de useri simultan si pe langa daca mai dai si la site un 100k € pentru dezvoltare ehh toata chestia asta se poate tine relax cu 2 oameni competenti in spate un tech si un softist la care nu vei da nici odata mai mult de un 10k Euro / persona bani lunari ...si sa zici si o linie cu care sa iesi nici acolo nu ma gandesc la un pret mai mare de 20k Euro lunar(spus exagerat) .......ma intreb ce se intampla cu restu de banuti , (domnu) "curios" aveti vreo idee ???
 • +4 (4 voturi)    
  cat? (Marţi, 16 martie 2010, 15:16)

  gechi [utilizator]

  500 milioane de euro pentru asa ceva? Nu e cam mult?
 • +8 (8 voturi)    
  Ca bine zicea Boc (Marţi, 16 martie 2010, 15:45)

  vio [anonim]

  zilele trecute in fata pensionarilor, profesorilor care si-au castigat salariul in instanta si a altora cu veniturio ne-nesimtite: "Nu sunt bani! Credeti ca daca ar fi, nu v-as da? Dar nu sunt!"


  Ei bine, vad ca juma de miliard pe un site se poate da! Bani astia de unde i-a gasit Boc?????

  Jenant!
 • -3 (3 voturi)    
  .... (Marţi, 16 martie 2010, 16:02)

  miky [anonim]

  Avand in vedere ca este inca in forma de concept si nu sa luat nici o decizie in acest sens sigura, nu cred ca ar trebui sa se agite lumea atat de mult pe aceasta tema.
 • -5 (5 voturi)    
  ///// (Marţi, 16 martie 2010, 16:03)

  gabi [anonim]

  Oricum este un proiect ce urmeaza a fi finantat de-a lungul a 4 ani de zile deci nu cred ca ar trebui sa fie asta o problema daca premierul va reusi sa scoata tara din criza. Poate acest site va aduce atat modernizare cat si reducerea unor cheltuieli substantiale de ce nu.
 • -5 (5 voturi)    
  nu stiti ce vorbiti (Marţi, 16 martie 2010, 16:14)

  ov [anonim]

  Ei nu se refera doar la site si pentru toti cunoscatorii "site-ul" ala nu e doar interfata grafica ce apare in spate. Avand in vedere ca ar trebuie sa acopere toate serviciile publice 500 miliarde e mult dar nu mi se pare nici exagerat. Eu va dau exemplu de proiect implementat de firma la care lucrez care acopera doar o mica parte pentru un singur tip de activitate (imi pare rau dar nu pot da detaliile) si costurile implementarii (inclusiv hardware - 200.000 EURO) au ajuns la 1.200.000 EURO

  Nu va mai dati interesanti cei care faceti site-uri de genul cu 5000 Euro.

  Si pentru cel care a scris articolul va rog interesati-va ce inseamna o platforma de genul celei ce vrea a fi implementata.
 • -3 (3 voturi)    
  e-romania (Marţi, 16 martie 2010, 16:24)

  mihai [anonim]

  informatizarea proceselor/procedurilor unei tari, centralizarea informatiilor legate de cetateni firme si oferirea unor servicii online legate de astea nu sunt lucuri tocmai simple. e-romania nu e un simplu site. problma nu e ca se plateste prea mult, pt ca cei jumatate de miliard nu sunt destui pt asa ceva, problema e ce va iesi dupa ce va fi gata proiectul si banii cheltuiti, sa nu ne trezim cu un simplu site :)) cum ziceau multi pe-aici. Proiectul asta e cel putin la fel de important ca si autostrazile,
 • +3 (3 voturi)    
  matrix (Marţi, 16 martie 2010, 16:29)

  saab [anonim]

  Cred ca m-am prins de scopul proiectului: Guvernul vrea sa creeze Matricea si sa ne bage pe toti in ea ca sa nu mai vedem realitatea naspa din jur. Da, da, asa chiar se justifica acesti bani, ba e posibil sa nici nu ajunga. In RV orice va fi posibil doar din soft, inclusiv sa traim mai bine.
  • -3 (5 voturi)    
   nu pe toti (Marţi, 16 martie 2010, 16:41)

   rautacios [anonim] i-a raspuns lui saab

   ci numai pe intoxicati de partid ca tine. Nu trebuie sa avem si un site cu dezaxati?
 • -2 (2 voturi)    
  Nu mai carcotiti... (Marţi, 16 martie 2010, 19:39)

  igorbt [anonim]

  Pentru cei 80% dintre "comentatorii" de aici sper sa se creeze portalul e-Carcotare in cadrul acestui proiect sa poata sa-si expuna toate ideile "marete".

  Habar nu aveam care sunt bugetele pentru astfel de proiecte, de aceea inainte de a zice ca e mult sau putin, am cautat putin pe net. Am gasit ca in India se pune problema de a aloca 3% din buget (anula!) pentru un proiect cred eu similar. (http://www.financialexpress.com/news/tcs-wants-3-of-budget-for-egovernance/320686/)

  Un calcul simplu: 3% din bugetul anual "auster" al Romaniei pe 2010 este 1.5 mlrd Euro. Guvernul a propus 125 mln Euro/an pentru acest proiect.

  Concluzie: suma nu este exagerata decat daca rezultatul nu va fi la nivelul unui proiect adevarat de e-government.
  • 0 (0 voturi)    
   india are un miliard de locuitori (Miercuri, 17 martie 2010, 14:14)

   eu [anonim] i-a raspuns lui igorbt

   un miliard si in crestere rapida, 7-8 limbi nationale, un stat cvasisocialist si un "balcanism" mult mai infloritor ca aici

   mai era un proiect mai mic, pentru "intreprinzatori" , de numai 4 milioane sau asa ceva, care zace nefolosit si nefolosibil
   • 0 (0 voturi)    
    multumesc... (Miercuri, 17 martie 2010, 15:27)

    igorbt [anonim] i-a raspuns lui eu

    ca ai punctat bine, dar in sprijinul ideii mele. Sa continuam sa rationam, in loc sa carcotim.

    1. Un proiect de acest gen are costuri fixe si costuri variabile. Costurile fixe se refera la conceperea sistemului (arhitectura sistemului, scrierea softului). Aceste costuri fixe sunt cam aceleasi indiferent de tara, pentru ca sunt cam aceleasi fluxuri informationale. Costurile variabile sunt pentru infrastructura si mentenanta sistemului, care este direct proportional cu numarul populatiei. Concluzie: cu cat populatia e mai mare, cu atat costul per locuitor scade.

    2. Am calculat ca procent din buget! Daca zici ca India e cvasisocialista inseamna ca bugetul e mai mare per locuitor decat la noi (n-am verifcat cifrele ce-i drept).
 • +1 (1 vot)    
  Cateva cifre (Marţi, 16 martie 2010, 19:47)

  bigbrother [utilizator]

  Ca idee (si aici folosesc preturi maxime), un site de ecommerce customizat costa in jur de 15-20.000 de euro iar un portal complex cu peste 2000 de pagini in jur de 35-40.000 de euro. Aici intra tot ce tine de creare site, fara servere, iar durata de livrare e undeva intre 3-6 luni.

  De unde diferenta de pret..Dumnezeu cu mila si noi cu bata in capul lor de nenorociti!
 • 0 (0 voturi)    
  RUGAMINTE HOTNEWS.RO (Marţi, 16 martie 2010, 22:38)

  Ion I [anonim]

  sa continuati demersurile legale de a afla pe baza legilor dreptului la informatie cum sunt cheltuiti banii si cum e conceput / planificat proietcul

  va urez succes!

  as mai avea o adaugire, sa verificati, de ce stimabilii din ministere si guvern nu cunosc faptul ca mai este un portal (eGuvernare) care dorea sa faca acelasi lucru!!!!!! DE CE IAR SE REINVENTEAZA ROATA?!

  parerea mea e, ca pe langa banii care ii sug de la bugetul de stat, mai e si o raca si incearca sa isi masoare fiecare scula , sa se dea mare ca el a facut-o mai bine si mai mare...
 • 0 (0 voturi)    
  Aloooo!!! Mai furati mult?????? (Marţi, 16 martie 2010, 23:17)

  Gigi [anonim]

  Nu va mai saturati de furat pe spatele nostru.
  Pretul este aberant , si oricine ar incerca sa-l justifice ar cadea in derizoriu.
  Asa ceva doar in .ro se poate intampla. Proiecte de anvergura poate de 10 de ori mai mare , au costat de 10 de ori mai putin , cu infrastructura cu tot.

  Alooooo se aude?????
 • 0 (0 voturi)    
  ..uite aici un exemplu (Miercuri, 17 martie 2010, 0:01)

  Seba [anonim]

  Daca se vrea un site util, eu zic incepeti cu un nume simplu si util pe intelesul tuturor.
  In Irlanda exista acesta http://www.citizensinformation.ie/categories
  este scris in engleza si alte limbi, printre care si romana .
  Este simplu ,usor de accesat si pe intelesul oricui.

  Mult noroc oricum... apropo ce domeniu va avea .ro sau.com ;)
 • 0 (0 voturi)    
  tara arde si pe boc il trec gazele (Miercuri, 17 martie 2010, 0:16)

  ccp [anonim]

  pa ce-i mult????
  nu s-a angajat boc ca omoara toti pensionarii ,iar cei care-s acu' in cimpul muncii or sa moara pina apuca pensia...mai o alocatie la copii taiata ,etc...vedeti-va de treaba ca are boc bani
 • 0 (0 voturi)    
  portocalii rositi (Miercuri, 17 martie 2010, 0:19)

  ytuj [anonim]

  ''Sa furati bine''
 • 0 (0 voturi)    
  Credit mascat (Miercuri, 17 martie 2010, 8:49)

  Scorpionu [anonim]

  Este o metoda sofisticata de a spala bani negrii..Firmele "castigatoare""vor credita solutiile tehnice propuse iar statul le va plati in timp din buget .Este o golaneala despre care unii din servicii o stiu si chiar o protejeaza
 • +1 (1 vot)    
  wow... (Miercuri, 17 martie 2010, 10:12)

  un oarecare [utilizator]

  cu suma asta Cameron a facut AVATAR ...
  am vazut cum arata un film de banii aistia... sunt curios cum ararte un site de banii aistia. Sigur o sa fie premiera mondiala!
 • -1 (1 vot)    
  Un calcul dureros ca unul de rinichi (Miercuri, 17 martie 2010, 11:46)

  LaoTze [anonim]

  De ce criticati e-Romania?
  Stiti cate locuri de munca creeaza?

  Hai sa facem un calcul.

  Proiectul dureaza 4 ani, adica 48 de luni.
  Echipamentele (de exemplu, sa presupunem ca sunt echivalentul unei fabrici de asamblare de automobile) = 50.000.000 euro
  Chiriile si utilitatile: (sa presupunem ca se construieste o cladire speciala de 1ha): 10.000.000 Euro

  Raman 440.000.000 Euro

  Profit (sa presupunem unul chiar de ”de bun simt” daca ne gandim la setea portocalie) 50% raman 220.000.000

  Sa consideram acum un salariu+costuri salariale+regii/om, in medie de 2000 Euro/luna

  Asta inseamna ca :

  !!!! 2291 de persoane cu salariul mediu NET de 1000 Euro/luna vor lucra timp de 4 ani, ZI DE ZI, cate 8 ore pe zi numai pentru … e-Romania !!!!!

  Ma poate contazice cineva?

  Cate OTV-uri, B1-uri, EVZ-uri, RL-uri, GDS-uri s-ar putea co-finanta subtil in urmatorii 5 ani numai din e-Romania daca salariul mediu s-ar reduce cu 20% din motive de criza?

  Si mai ziceați ca BOC nu are program anticriza!
  Ca nu se gandeste la crearea de locuri de munca!

  Sa va fie rusine domnilor Patrici.
  Traiasca Relaxa HighTech!
  • +1 (1 vot)    
   ...... (Miercuri, 17 martie 2010, 15:15)

   Ouroboros [utilizator] i-a raspuns lui LaoTze

   Prietene Vb despre IT da undeva intr-o punga si o vom asculta cu totii mai incolo :))
 • 0 (0 voturi)    
  Puteti intreba/discuta si pe forumul MCSI (Miercuri, 17 martie 2010, 12:12)

  Mircea [anonim]

  Aici se discuta despre acest proiect. Eu am trimis un mesaj, sa vedem daca va fi publicat:

  http://www.mcsi.ro/Forum.aspx?forumid=5
 • 0 (0 voturi)    
  pun pariu pe economiile mele de o viata (Joi, 18 martie 2010, 13:17)

  angel [anonim]

  Ca acest proiect va fi scump, prost, si va intizia cu lunile. Romania nu are oamenii cu experianta necesara sa duca un proiect de amploarea asta la capat. Cei meseriasi in IT au plecat demult in strainatate, mai sint talente pe ici pe colo, dar nu suficient. Si in virful lor stau project managerii care sint vai de capul lor dpdv tehnic, dar stiu sa faca excel-uri si power-pointuri si si-au insusit bine corporate bulshit. Asta e parerea mea, om in IT cu 10 ani experienta in SUA si Canada (plus unul in Romania, de unde mi-am dat demisia scirbit de cum mergeau lucrurile)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by