Operatorul american de telefonie mobila Sprint Nextel a prezentat marti un telefon produs de HTC, numit HTC EVO 4G, care va fi primul telefon de tip smartphone care va suporta servicii 4G prin intermediul retelei WiMAX a operatorului american, informeaza Reuters.Potrivit informatiilor Sprint, EVO 4G va fi primul telefon dotat cu sistem de operare Android si capabil sa ofere servicii 4G din lume. Telefonul va incepe sa fie vandut pe piata americana din vara acestui an, iar informatii despre pret vor fi furnizate la o data apropiata lansarii comerciale.

Terminalul, pe care va rula sistemul de operare open-source Android al Google, dispune printre altele de o camera foto de 8 megapixeli, ecran tactil de 4,3 inch si procesor Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, si va permite atat servicii 3G cat si 4G prin intermediul retelei CDMA a Sprint si a retelei WiMAX operata de Clearwire Corp, companie in care Sprint detine 56% din actiuni.

Potrivit Reuters, marele rival al Sprint pe piata americana, Verizon Wireless companie detinuta de Verizon Communications si grupul Vodafone, construieste de asemenea o retea 4G, insa lansarea de telefoane care sa dispuna de conectivitate 4G sunt asteptate abia la mijlocul anului viitor.

Sprint a anuntat ca va incepe sa vanda acest telefon in vara aceasta pe piata americana, preturile urmand sa fie dezvaluite la o data mai apropiata lansarii comerciale.

Prezentare HTC EVO 4G: