Factura emisa de Vodafone Romania in format electronic poarta semnatura electronica, putand fi inregistrata in contabilitatea clientilor persoane juridice, a anuntat miercuri operatorul de telefonie mobila. Din septembrie 2008, cand operatorul a lansat posibilitatea accesarii facturii telefonice in format electronic, si pana in prezent, peste 200.000 de abonati companii au ales factura electronica.

„Valoarea fiscala a facturii electronice este o functionalitate importanta pentru clientii persoane juridice, care ii ajuta sa economiseasca timp si sa-si gestioneze mai usor platile, in fiecare luna", spus Liliana Solomon, directorul executiv al Vodafone Romania.

Pentru a beneficia de factura electronica, clientii Vodafone pot accesa contul MyVodafone, sectiunea „Contul meu” (Contul meu – Facturi, plati si reincarcari – Sumar factura – Vreau factura electronica). Utilizatorii pot accesa factura electronica direct in contul MyVodafone sau pot opta sa o primeasca pe email. In plus, in contul MyVodafone, utilizatorii pot alege sa primeasca alerte pe email sau SMS la emiterea facturii sau la data scadenta.

Vodafone Romania a ajuns in ultimul trimestru al anului trecut la 9,66 milioane utilizatori (n.r nr SIM-uri active), aproape la acelasi nivel pe care il avea la sfarsitul lui 2008, cand avea 9,65 milioane utilizatori, insa veniturile din servicii ale operatorului au scazut cu 23,8%.