Deutsche Telekom (DT) si France Telecom au anuntat joi finalizarea fuziunii diviziilor de telefonie mobila de pe piata din Marea Britanie, dand nastere astfel celui mai mare operator de telefonie mobila din aceasta tara, informeaza Forbes. Noul joint-venture, creat prin fuziunea dintre T-Mobile (divizia de telefonie a DT) si Orange (divizia de telefonie mobila a France Telecom) va detine circa 28 milioane de utilizatori si va fi cel mai mare operator mobil cu o cota de piata de 37%.

Potrivit anuntului Deutsche Telekom, directorul executiv (CEO) al noii companii va fi Tom Alexander, fost sef al Orange in Marea Britanie. Richard Moat, britanicul care a plecat anul trecut de la conducerea Orange Romania pentru a prelua sefia T-Mobile in Marea Britanie, va detine functia de director operational (COO).

Deutsche Telekom si France Telecom au anuntat in luna septembrie a anului trecut fuziunea operatiunilor pe piata britanica prin crearea unui joint-venture in care vor detine participatiuni egale. La momentul respectiv au mai anuntat ca brandurile ambelor companii vor fi pastrate in mod separat timp de 18 luni de la finalizarea tranzactiei.