Utilizatorii Vodafone pot posta mesaje pe reteaua sociala Twitter prin SMS-uri la un tarif de 5 eurocenti (plus TVA) pe mesaj si pot primi notificari gratuite prin SMS cu postarile prietenilor in aceasta retea, gratie unui parteneriat incheiat intre cele doua companii, a anuntat miercuri operatorul de telefonie mobila. Prezenta in mediul online a operatorilor locali de telefonie mobila este tot mai accentuata. Anul trecut, Orange a anuntat un parteneriat cu Google, prin care companiile care cumparau servicii si produse ale operatorului se puteau promova gratuit pe motorul de cautare in limita a 50 de euro.

Vodafone Romania a anuntat miercuri ca utilizatorii proprii de internet mobil pot posta mesaje in reteaua de socializare Twitter prin intermediul site-ului de mobil Twitter sau prin intermediul SMS-ului, gratie parteneriatului incheiat cu aceasta companie. De asemenea, utilizatorii pot primi notificari gratuite prin SMS ce includ postarile prietenilor din reteaua sociala Twitter. Clientii serviciului pot opta sa primeasca notificari doar de la anumite persoane pe care le urmaresc si pot stabili si intervalul orar in care primesc mesajele.

"Parteneriatul ne da posibilitatea sa oferim accesul utilizatorilor romani la Twitter direct prin SMS. Astfel, acestia pot fi conectati oriunde la fluxul de informatii si pot posta tweet-uri printr-un singur SMS”, afirma Kevin Thau, director of Mobile Products & Partnerships la Twitter.

Activarea noului serviciu se face prin trimiterea unui mesaj cu textul “START” la numarul 89338 (TWEET), sau din setarile contului de Twitter, la sectiunea „Mobile”. Actualizarea status-ului de pe Twitter se face printr-un SMS ce contine postarea la acelasi numar, 89338, la un tarif de 5 eurocenti (+ TVA) pe mesaj.

Vodafone nu este singurul operator de telefonie mobila din Romania care si-a intensificat prezenta in mediul online. Anul trecut, Orange a anuntat un parteneriat cu Google prin care companiile care cumparau din orice magazin Orange, inclusiv din magazinul online, un abonament de internet nelimitat de cel putin 11,9 euro sau care cumparau online un telefon mobil la pret Thank You se puteau promova gratuit pe motorul de cautare printr-un voucher de publicitate Google AdWords in valoare de 50 de euro.