Nokia a anuntat marti trei noi telefoane optimizate in special pentru e-mail mobil si retele sociale la preturi accesibile, mutare prin care incearca sa atace suprematia RIM pe piata de e-mail mobil, conform Reuters. Cel mai ieftin dintre acestea, C3, la un pret estimativ de 90 de euro (inainte de taxe si subventii) bazat pe platforma S40 si cu acces la retele sociale direct din ecranul de start, este vazut de analisti drept unul dintre cele mai importante terminale Nokia in 2010.

Conform informatiilor Nokia, modelul C3 integreaza Ovi Mail si Ovi Chat, care permit servicii de e-mail si chat direct de pe dispozitiv, are conectivitate Wi-Fi, camera de doi megapixeli, ecran de 2,4 inci si suport pentru cartela de memorie de pana la 8GB. Nokia C3 va fi disponibil din al doilea trimestru al acestui an.

Pe langa modelul C3, Nokia a mai prezentat marti telefoanele de tip smartphone C6 si E5, bazate pe sistemul de operare Symbian si care vor avea preturi estimative (inainte de taxe si subventii) de 220 euro si respectiv 180 euro. Producatorul finlandez estimeaza ca aceste doua telefoane vor fi disponibile in piata in trimestrele doi si respectiv trei din acest an.

"Pe segmentul smartphone tinta este RIM, este clar. Prin C3 aducem preturile la un nivel pe care RIM nu este dispus sa-l atinga", a mai precizat pentru Reuters, Ilari Nurmi, vicepresedinte al diviziei de telefoane de business in cadrul Nokia.

"Pretul este un factor urias. RIM este "injunghiata in spate prin aceste produse", considera Jari Honko, analist in cadrul Swedbank, in timp ce Geoff Blaber, analist in cadrul companiei de consultanta CCS Insight sustine ca C3 va fi probabil printre cele mai importante produse Nokia in 2010.

Noua gama de telefoane Nokia, seria C, a fost introdusa de Nokia la inceputul lunii martie, cand producatorul finlandez a prezentat si C5, unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri din portofoliu, la un pret estimat de 135 euro, inainte de taxe si subventii.

Prezentare video Nokia C3: