Ovi Store, magazinul online de aplicatii pentru dispozitivele mobile al Nokia, a fost lansat miercuri pe piata din Romania, permitand utilizatorilor acces la continut local, suport pentru limba romana si posibilitatea platilor in lei. Potrivit informatiilor Nokia Romania, in prezent 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile ale producatorului finlandez pot avea acces la acest magazin in limba materna si 80% dintre utilizatori pot face cumparaturi in moneda lor nationala.

"Localizare completa inseamna ca oferim acces la continut local, suport pentru limba locala si preturi in moneda locala. Pana in acest moment, Zuma, Nokia Energy Profiler, YouTube, Locago si High Speed 3D Lite sunt cele mai descarcate aplicatii in Romania. Prin Ovi Store, utilizatorii pot descarca si achizitiona aplicatii si widget-uri locale”, a declarat Razvan Petrescu, manager de tara in cadrul Nokia Romania.

Ovi Store este magazinul online al Nokia prin care utilizatorii de dispozitive mobile pot descarca si achizitiona mii de aplicatii pe terminalele Nokia. La nivel global, posesorii de terminale Nokia din peste 180 de tari au acces la Ovi de pe 135 de modele Nokia, in 30 de limbi. Ovi Store a fost lansat in luna mai 2009.

In ultimul trimestru al anului trecut, Nokia a inregistrat un profit net de 948 milioane euro, in crestere cu 65% fata de trimestrul similar din anul anterior. Nokia a vandut 126,9 milioane telefoane mobile in trimestrul mentionat, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2008, dar la nivelul intregului an, producatorul finlandez estimeaza ca a inregistrat o scadere a cotei de piata la nivel mondial la 38% fata de 39% in 2008.