Orange Romania a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri de 237 milioane euro, in scadere cu 10,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila. Conform datelor France Telecom, Orange a reusit sa-si tempereze declinul veniturilor la 10,1% (excluzand efectul unor masuri de reglementare) dupa o scadere cu 20,5% a veniturilor la sfarsitul lui 2009. La 31 martie, Orange avea 10,8 milioane clienti (n.r. numar SIM-uri active), in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa in scadere cu circa 1,7% fata de numarul de clienti inregistrat la sfarsitul lui 2009.

“Cresterea bazei de clienti cu abonamente, datorata actiunilor intense de fidelizare, si stabilizarea veniturilor sunt indicatorii care au marcat performanta companiei in primul trimestru al anului, in ciuda sezonalitatii acestei perioade. Imbunatatirea evolutiei veniturilor observata de la luna la luna confirma perspectiva de stabilizare economica din acest an”, a declarat Thierry Millet, CEO Orange Romania.

Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 88 de euro. La sfarsitul lui 2009, venitul mediu pe utilizator al Orange Romania era de 92 de euro. Numarul de clienti broadband ai Orange Romania s-a majorat cu 40% fata de primul trimestru al anului precedent, pana la 2.641.000. Ponderea veniturilor din serviciile de date a fost de 13,8% in veniturile din servicii raportate in primul trimestru, in crestere fata de 12,4% cat inregistra anul trecut, evolutie despre care operatorul sustine ca reflecta cresterea gradului de adoptie a serviciilor de broadband mobil in tara.

Veniturile Orange Romania au depasit 1,05 miliarde euro anul trecut, in scadere cu 19,5% fata de anul 2008, rezultat caracterizat de maturizarea pietei telecom in particular si de instabilitatea economica in general.