In sase luni de zile, din 20.000 de proceduri de achizitii publice lansate in sistemul electronic national, SEAP, 14.000 de proceduri au fost anulate in urma diverselor contestatii, a declarat joi Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor. In fiecare minister oamenilor a inceput sa le fie frica sa mai semneze contracte, sa nu apara cu relatari negative in presa si sa se trezeasca cu dosare la DNA, a mai spus Sandu.

"Ne intereseaza cate suluri de hartie si alte maruntisuri sunt cumparate in loc sa vedem finalitatea. Nu reusim sa accesam fonduri UE pentru ca orice fisa tehnica este contestata. Nu mai este nevoie sa o spun, sunt fonduri europene in valoare de sute de milioane de euro care in acest fel nu se consuma", a mentionat Gabriel Sandu prezent joi la conferinta Ziua Comunicatiilor 2010.

  • Ministrul Comunicatiilor: Cand am lansat eRomania, toata industria trebuia sa fie in picioare

Ministrul Comunicatiilor a vorbit de asemenea despre strategia eRomania, amintind ca nu este vorba doar despre un site de 500 milioane euro.

"eRomania nu este doar un site de 500 milioane euro. Este o strategie de interconectare a insulitelor informatice din administratie din prezent. Dupa 20 de ani, nu avem nimic. Ne trebuie inca 20 de ani sa interconectam toate aceste sisteme sau sa stergem tot ce s-a facut pana acum. Cand am lansat eRomania toata industria trebuia sa fie in picioare, trebuia sa stie ca aceasta este o baza pentru urmatorii ani", a mai spus ministrul.

Strategia eRomania isi propune sa duca la crearea unui sistem national de e-guvernare prin care autoritatile promit interconectarea administratiei centrale si locale si informatizarea tuturor serviciilor publice pentru cetateni si firme. Pentru 2010-2013 autoritatile au estimat ca vor aloca 500 milioane euro, fonduri atat publice cat si europene. Intr-un interviu acordat la inceputul acestei luni pentru HotNews.ro, Toma Cimpeanu, seful echipei e-Romania in Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a estimat ca alte circa 500 milioane euro vor intra in acest sistem in perioada 2014-2017, fara ca lucrurile sa se opreasca aici.