Toti abonatii la televiziunea prin cablu ai RCS&RDS, atat la televiziunea analogica cat si la cea digitala, pot receptiona gratuit din aceasta luna 4 canale de televiziune in format High-Definition, daca dispun de echipamentul de receptie, a anuntat joi operatorul. Pentru receptionarea celor 4 canale TV, respectiv Digi Sport HD, TVR HD, National Geographic HD si National Geographic Wild HD, este nevoie de un echipament de receptie care poate fi inchiriat la pret de 10 lei lunar sau cumparat cu 350 lei (inclusiv TVA).

"4 programe HD oferite gratuit si oferta unica de acces la transmisiunea HD a competitiilor sportive importante din Romania si din lume. Vizionare HD a transmisiunilor directe si exclusive din aceste competitii, fara costuri suplimentare fata de abonamentul de baza. Aceasta este doar intrarea noastra pe segmentul serviciilor de televiziune HD. Vom continua cu un numar generos de noi programe HD, pe care le vom avea disponibile pentru clientii nostri, cat de curand”, a declarat Niculae Plesa, vicepresedinte operatiuni comerciale si de marketing al RCS&RDS.

Abonatii actuali ai Digi TV prin cablu au nevoie doar de echipamentul necesar receptiei in acest format, echipament pus la dispozitie fie prin inchiriere – cu 10 lei lunar (inclusiv TVA), fie prin plata integrala – cu 350 lei (inclusiv TVA).

Conform informatiilor operatorului, "abonatii pachetelor analogice de televiziune vor putea astfel viziona mai multe canale - cu inca jumatate in plus fata de numarul de canale de care dispun in acest moment – si le vor viziona pe toate in format digital. Acestia vor avea pana la 82 canale digitale si 4 canale HD.

Cei care sunt abonati la pachetele digitale, vor putea inchiria sau cumpara in aceleasi conditii decodorul necesar accesului la formatul HD al celor 4 programe. Daca doresc, au posibilitatea de schimba decodorul actual cu cel nou, chiria aferenta noului decodor fiind de 10 lei lunar (inclusiv TVA).

RCS&RDS se alatura astfel celorlalti doi mari furnizori de servicii TV, UPC si Romtelecom, intrati de ceva timp pe piata serviciilor TV in format High-Definition. UPC ofera in prezent noua programte TV HD, respectiv: TVR HD, PRO TV HD, HBO HD, Eurosport HD, Sport.ro HD, National Geographic Channel HD, The History Channel HD, Fashion TV HD si UTV HD. De cealalta parte, Romtelecom ofera acces la cinci canale TV in format HD, respectiv: TVR HD, Pro TV HD, HBO HD, Discovery HD si Sport.ro HD.

  • UPDATE: Ce intelege RCS&RDS prin televiziune HD gratuita

In urma reactiei cititorilor HotNews.ro care au acuzat ca receptia canalelor HD nu ar fi in realitate gratuita, Cristina Nicoara, specialist relatii publice in cadrul RCS&RDS a transmis HotNews.ro explicatii suplimentare.

Iata cum explica RCS&RDS oferta lansata ieri:

"Primesc gratuit cele 4 programe in format HD toti abonatii la cablu ai RCS & RDS.

Cei care sunt abonati la pachetele analogice Baza si Extra (sau la Baza Special) pot vedea cele 4 programe HD (si implicit Campionatul Mondial de Fotbal si derby-urile Ligii 1), astfel:

- achizitioneaza sau inchiriaza decodorul HD (350 lei plata integrala sau 10 lei lunar - inclusiv TVA)

- platesc acelasi abonament pentru serviicii TV cu cel pe care il platesc si in prezent

- primesc in plus un numar de inca jumatate de canale TV

- le pot viziona pe toate digital, dintre care 4 HD (decodorul HD asigura posibilitatea de a viziona digital restul programelor)

Cei care sunt abonati la pachetele digitale Baza Digital si Extra Digital (sau la Baza Special Digital):

- achizitioneaza sau inchiriaza decodorul HD (350 lei sau 10 lei lunar - inclusiv TVA), in conditiile descrise in tabelul de la pagina http://www.rcs.ro/oferta.php?selectat=ofertahd

- platesc acelasi abonament pentru TV cu cel pe care il platesc si in prezent

In oferta RCS & RDS nu exista o deosebire intre tarifele lunare ale pachetelor analogice si cele ale pachetelor digitale, pentru ca vrem sa oferim calitate digitala la pret de serviciu analog. Pentru a putea beneficia de calitatea digitala a imaginii, este insa nevoie de un echipament de receptie digitala. Acest echipament poate fi inchiriat sau cumparat.

Cei care doresc sa beneficieze de cele 4 programe HD, fie ca sunt abonati la analog, fie la digital, nu vor plati in plus la abonament fata de ce plateau in prezent; dar vor avea nevoie de decodorul HD, care se poate inchiria sau plati integral. Clientii pachetelor digitale, avand deja decodor, au in plus posibilitatea de a inlocui decodorul digital inchiriat cu cel de format HD, platind doar diferenta de 4 lei pentru inchiriere (10 lei, chiria decodorului HD minus 6 lei, chiria decodorului digital = 4 lei inclusiv TVA).

Noii clienti se pot abona la pachetele digitale si pot vedea programele HD inchiriind sau cumparand un deocodor HD (in locul unuia digital, care le-ar fi oferit posibilitatea de a viziona programele la calitate digitala dar nu si pe aceea de a urmari programele HD)".