25% din cei 149 de angajati cat are in prezent Ministerul Comunicatiilor vor fi disponibilizati pana la sfarsitul acestui an, incepand din aceasta zi, a anuntat vineri ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu. Acesta a mai mentionat ca au inceput deja analizele de concediere colectiva a 800 de angajati din cei 1800 de salariati ai SNR (Radiocom), o analiza in acest sens urmand sa se faca si la nivelul Postei Romane. Sandu a propus de asemenea si ca Institutul de Cercetare in Informatica (ICI) sa fuzioneze prin absorbtie cu Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC), iar numarul de angajati sa fie redus tot cu 25%.

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor (foto arhiva)Foto: Agerpres

"La mine (n.r Ministerul Comunicatiilor) sunt 149 de angajati, dar voi reduce numarul acestora cu 25% pana la sfarsitul acestui an, incepand de azi. In SNR sunt 1.800 de oameni dar deja am inceput analizele de concediere colectiva si 800 vor pleca. Am propus de asemenea ca ICI sa fuzioneze prin absorbtie cu INSCC, cu reducere de 25% la numarul total al angajatilor. Propunerea catre Ministerul Educatiei este facuta de sase luni, nu am primit inca raspuns", a declarat vineri Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, prezent la un seminar pe tema rolului cercetarii in IT&C organizat de ICI.

Ministrul a mai mentionat ca in prezent se face o analiza si in ceea ce priveste reorganizarea si restructurarea Postei Romane, societate care are peste 35.000 de angajati. De asemenea a reiterat faptul ca in timpul mandatului sau nu se vor privatiza Posta si SNR.

"Inca o data precizez, ca in perioada mandatului meu nu voi privatiza nici Posta nici Radiocom, pentru ca acum am un program de reorganizare si restructurare si cred ca putem demonstra si cu actualul management, chiar daca nu e privatizat, ca putem sa le ducem pe profit", a spus Gabriel Sandu.

De notat ca la inceputul lunii trecute, Executivul a adoptat prin Hotarare de Guvern programul de modernizare, reorganizare si reducere a cheltuielilor SNR, proces care vizeaza realocarea a 700-800 de salariati, din cei 2.000 existenti, si reducerea primelor, sporurilor si altor cheltuieli de personal si operationale, masuri care vor genera economii de 76,78 milioane de lei pana in 2012, potrivit Mediafax, citata de Jurnalul National.

Cu privire la acest act normativ, Marius Popentiu, directorul general al Radiocom a declarat ca "cei 700-800 de salariati nu vor fi disponibilizati, ci mutati in alte departamente ale societatii".

In privinta celor doua institute de cercetare, ministrul Comunicatiilor a mentionat ca numarul total de angajati ai ICI este de circa 200, iar ai INSCC este de circa 30 de salariati.