Tariful de acces la reteaua Romtelecom va fi redus cu 28% pentru a stimula lansarea de servicii de internet broadband la tarife avantajoase

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 22 iunie 2010, 16:02 Economie | Telecom

Tariful platit de alti furnizori de comunicatii pentru accesul total la infrastructura Romtelecom, operatorul cu cea mai mare infrastructura fixa la nivel national, prin care acestia pot oferi internet broadband fix, va scadea cu 28% pana la 6,02 euro/luna, potrivit unui proiect de decizie agreat marti la nivelul industriei telecom din Romania, a anuntat autoritatea de reglementare in comunicatii. Operatorii sunt asteptati sa se foloseasca de aceasta noua reglementare pentru a lansa servicii de internet de banda larga la tarife avantajoase pentru utilizatori.

"Tariful pentru acces total la bucla locala agreat astazi este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, acesta situandu-se pe locul trei dupa cele din Polonia si Estonia si sub media europeana de 8,55 euro. Ne asteptam ca operatorii sa se foloseasca de aceasta reglementare pentru a lansa servicii de internet de banda larga la tarife avantajoase pentru utilizatori", a declarat Catalin Marinescu, presedintele autoritatii de relementare in comunicatii (ANCOM).

Accesul la "bucla locala", denumirea tehnica data circuitului fizic care face legatura intre utilizatorul final si repartitorul principal dintr-o retea publica de telefonie fixa, segment pe care Romtelecom este furnizor dominant cu o cota de piata de 69%, va presupune un tarif de 6,02 euro/luna pentru accesul total la bucla locala, fata de tariful in vigoare de 8,37 euro/luna si a tarifului de 3,17 euro/luna pentru acces partajat, fata de tariful in vigoare de 4,2 euro/luna, incepand cu data de intai a lunii urmatoare dupa intrarea in vigoare a deciziei.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, tariful pentru acces partajat la bucla locala va scadea la 2,14 euro/luna, iar de la 1 iulie 2011, la 1,11 euro/luna. Acest set de masuri agreate va fi acum notificat Comisiei Europene si autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Aceste institutii vor putea transmite comentarii si observatii in termen de o luna de la data notificarii.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

649 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri