Informatia despre nervozitatea mesajelor de pe contul de Twitter al MCSI a fost semnalata mai intai de catre Costin Cocioaba pe blogul sau, refresh.ro, fiind preluata apoi si de juristul Bogdan Manolea pe blogul personal.
"Habar n-am cine este in spatele contului de la MCSI sau cine este persoana careia i se adreseaza (whocoolich), dar este absolut inadmisibil ca pe un mijloc de comunicare public ce transmite opinii ale unuia din Ministerele Romaniei sa numesti papagal pe cineva care te critica. Indiferent ce ar fi zis", spune Bogdan Manolea.
Ce anume a starnit reactia celor din Ministerul Comunicatiilor? Discutia de pe Twitter arata ca dupa ce reprezentantii MCSI ar fi mentionat ca: "In urmatorii 4 ani, sunt atrasi 400 milioane de euro fonduri europene", utilizatorul whocoolich ar fi replicat cu: "Normal, pentru ca v-ati atasat magneti in c...r!" si apoi, legat de exprimarea incorecta a celor din minister cu: "Lb. Romana s-a aplicat cu femeia de servici?"
- Oficialii MCSI: In spatele contului de Twitter al MCSI se afla o echipa de studenti
Contactati de HotNews.ro in legatura cu acest incident, oficialii MCSI au precizat:
"Contul de Twitter al Ministerului Comunicatiilor (MCSI) este administrat de o echipa de tineri studenti, aflati in practica, care au fost selectati in urma unor interviuri si care sunt supravegheati de persoane din minister. Declaratia este scoasa dintr-un context. Au fost adresate cuvinte dure la adresa MCSI si a strategiei e-Romania".
In cadrul eRomania, proiect national de informatizare a serviciilor publice in care se estimeaza ca vor fi alocate 500 milioane euro in perioada 2010-2013 si prin care autoritatile promit ca vor face disponibile 100 de servicii electronice pana la sfarsitul acestui an s-au castigat deja doua licitatii.
Prima dintre acestea, eRomania1, contract in valoare de peste 10 milioane euro (fara TVA) a fost castigata de consortiul format din firmele Sysware, Totalsoft, Provision, Star Storage, Softwin si Teamnet si presupunea crearea unui portal IT cu rol de integrare pentru alte 13 subsisteme de tip portal. A doua, numita eRomania 2, in valoare de peste 10 milioane euro (fara TVA), a fost castigata la sfarsitul anului trecut de catre Omnilogic si presupunea crearea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.
Datorita insa neintelegerilor legate de modalitatile de finantare precum si de serviciile care vor fi puse la dispozitie, nu au fost inca demarate lucrarile de implementare.
Detalii, aici.
Si eu provin tot din IT....si ma tot minunez....inteleg cel care scie e probabil ziarist....NU PRICEPE...dar restul?....SUNT HOTI SI MAFIOTI....
Nu conteaza....va plati poporul asta tampeniile tuturor ministerelor....vor plati soft romanesc de 2 bani facut de specialisti in filaj si politica....
NERUSINATII au depasit orice inchipuire....ei nu au facut nimic niciodara dar vor bani...ca sunt pedelei....Dar vor primi ce merita....
Asteptati baieti....si ciuliti urechile!.....
normal ca e criticata daca initiativa suna asa: "o sa va luam 400 milioane de euro, inca nu stim pe ce dar gasim noi ceva."
Stiu ca sunt bani de la UE dar ei sunt dati Romaniei si nu unor functionari din minister sa faca cu ei ce vor.
- incasari on-line de taxe/ amenzi
- declaratii financiare si fiscale pentru intreprinderi
- declaratii on-line pentru impozitul pe venit pentru persoane fizice;
lista poate continua, nu asta e important.
Stupid insa, primele licitatii nu adauga nici un fel de valoare:
- se integreaza niste balarii numite eufemistic "portaluri" facute de firmele de protocol ale protipendadei (Softwin - firma lui Talpes care aduce niste rahaturi de programe, de mana cu StarStorage care scaneaza cine stie ce porcarii de carti si carticele, TotalSoft - fima primarului de Ploiesti, preluata de fiu-su, Sysware care aduce niste vechituri de calculatoare la preturi de te ustura c...u)
- lotul 2 vine Omnilogic si face reclama la bodegele din Romania; binenteles costa sa te plimbi din una-n alta ca sa le poti "urca" pe net
Sobolanii astia vor cere apoi pentru urmatorii 100 de ani drepturi de autor si drepturi de exclusivitate, si vor bloca orice dezvoltare ulterioara.
Asta in timp ce noi ne ducem ca prostii la cozi la finante sa ne platim darile, sau la primarie sa luam un rahat de certificat, sau la politie ca legea comunista ramasa in vigoare te obliga sa declari cand te duci la casuta de vacanta ca sa nu se oboseasca organu prea tare.
daca primeste mail , atunci se aplica legea pentru petitii si sunt obligati sa raspunda in termenul legal..
unde este acea sectiune pe baza caruia se asigura transparenta sa putem vedea si noi ce practica se face pe la MCSI?