Ministerul Comunicatiilor (MCSI) si eRomania, controversatul proiect de informatizare a serviciilor publice in care se estimeaza ca se vor aloca circa 500 de milioane de euro in perioada 2010-2013, au fost criticate vineri de un utilizator al retelei de socializare Twitter. Raspunsul celor care administreaza contul de Twitter al MCSI a fost unul mai putin obisnuit pentru o institutie publica: "vorbesti ca sa te afli in treaba, orice initiativa buna e criticata de papagali care inteleg prea putine". Contactati de HotNews.ro, oficialii MCSI au precizat ca administrarea contului de Twitter al ministerului e facuta de studenti aflati in practica, dar care sunt supravegheati de oameni din minister si ca "declaratia este scoasa din context, in urma unor declaratii dure la adresa MCSI si a eRomania".

Mesaj MCSI pe TwitterFoto: Blogul lui Bogdan Manolea

Informatia despre nervozitatea mesajelor de pe contul de Twitter al MCSI a fost semnalata mai intai de catre Costin Cocioaba pe blogul sau, refresh.ro, fiind preluata apoi si de juristul Bogdan Manolea pe blogul personal.

"Habar n-am cine este in spatele contului de la MCSI sau cine este persoana careia i se adreseaza (whocoolich), dar este absolut inadmisibil ca pe un mijloc de comunicare public ce transmite opinii ale unuia din Ministerele Romaniei sa numesti papagal pe cineva care te critica. Indiferent ce ar fi zis", spune Bogdan Manolea.

Ce anume a starnit reactia celor din Ministerul Comunicatiilor? Discutia de pe Twitter arata ca dupa ce reprezentantii MCSI ar fi mentionat ca: "In urmatorii 4 ani, sunt atrasi 400 milioane de euro fonduri europene", utilizatorul whocoolich ar fi replicat cu: "Normal, pentru ca v-ati atasat magneti in c...r!" si apoi, legat de exprimarea incorecta a celor din minister cu: "Lb. Romana s-a aplicat cu femeia de servici?"

  • Oficialii MCSI: In spatele contului de Twitter al MCSI se afla o echipa de studenti

Contactati de HotNews.ro in legatura cu acest incident, oficialii MCSI au precizat:

"Contul de Twitter al Ministerului Comunicatiilor (MCSI) este administrat de o echipa de tineri studenti, aflati in practica, care au fost selectati in urma unor interviuri si care sunt supravegheati de persoane din minister. Declaratia este scoasa dintr-un context. Au fost adresate cuvinte dure la adresa MCSI si a strategiei e-Romania".

In cadrul eRomania, proiect national de informatizare a serviciilor publice in care se estimeaza ca vor fi alocate 500 milioane euro in perioada 2010-2013 si prin care autoritatile promit ca vor face disponibile 100 de servicii electronice pana la sfarsitul acestui an s-au castigat deja doua licitatii.

Prima dintre acestea, eRomania1, contract in valoare de peste 10 milioane euro (fara TVA) a fost castigata de consortiul format din firmele Sysware, Totalsoft, Provision, Star Storage, Softwin si Teamnet si presupunea crearea unui portal IT cu rol de integrare pentru alte 13 subsisteme de tip portal. A doua, numita eRomania 2, in valoare de peste 10 milioane euro (fara TVA), a fost castigata la sfarsitul anului trecut de catre Omnilogic si presupunea crearea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.

Datorita insa neintelegerilor legate de modalitatile de finantare precum si de serviciile care vor fi puse la dispozitie, nu au fost inca demarate lucrarile de implementare.

Detalii, aici.