Cosmote, al treilea mare operator de telefonie mobila din Romania, a anuntat miercuri extinderea serviciilor 3G de internet mobil si pentru clientii serviciilor preplatite, nu doar pentru cei cu abonament, lansand doua pachete cu cartele ce au credit inclus de 10 euro, valabil doua luni, la preturi de la 12,4 euro (TVA inclus). Mutarea vine dupa ce Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila din tara, a introdus inca din aprilie servicii de internet mobil si pe cartela la preturi ce pornesc de la 5 euro credit.

Noile servicii 3G de internet mobil ale Cosmote sunt disponibile in doua pachete: unul ce contine o cartela SIM si un ghid de startup, la pretul de 12,4 euro (TVA inclus), iar altul care conţine un modem 3G ce oferă acces la internet cu viteze de până la 7,2 Mbps şi o cartelă SIM cu 10 euro credit la pretul de 34 euro (fara TVA). Cartelele au credit initial inclus de 10 euro, valabil doua luni.

In cadrul celor doua pachete, clientii pot naviga pe internet la un tarif standard de 0,02 euro/MB sau pot alege extraoptiuni. Mai multe detalii, aici.

Mutarea Cosmote vine dupa ce Vodafone a introdus inca din luna aprilie a acestui an servicii preplatite de internet mobil 3G, la preturi de la 5 euro credit. Detalii, aici.

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din tara in functie de numarul de clienti, nu are inca in portofoliu servicii 3G de internet mobil pentru clienti prepaid.

UPDATE: Contactati de HotNews.ro, oficialii Orange Romania au precizat "in prezent avem optiuni de internet pe mobil pentru Orange PrePay insa luna aceasta vom lansa si cartele prepaid de internet mobil".