Noul ministru al Comunicatiilor, in locul lui Gabriel Sandu, este Valerian Vreme, vicepresedinte al Comisiei IT&C din Camera Deputatilor. Absolvent al Facultatii de Electrotehnica din Iasi si cu mai multe specializari tehnice, Valerian Vreme a avut din 2008 si pana in prezent 23 de initiative legislative, cateva dintre acestea chiar in domeniul comunicatiilor. Detine actiuni in cadrul Erste Bank, dar si in firme precum UM-Soft si Microtec din Onesti.

Valerian VremeFoto: Camera Deputatilor

Potrivit CV-ului postat pe pagina Camerei Deputatilor, Valerian Vreme, deputat PD-L (47 de ani), in prezent vicepresedinte al Comisiei IT&C din Camera Deputatilor, a absolvit Facultatea de Electrotehnica din Iasi in anul 1987, are mai multe specializari tehnice, dar si un Masterat in Administratie publica la Universitatea din Bacau.

Conform declaratiei de avere semnata in iunie 2009 si depusa la Camera Deputatilor, Valerian Vreme detine trei terenuri in Onesti care insumeaza 3630 mp, cumparate in anii 1997 si 2006. Detine trei apartamente, o casa (in constructie) si mai multe spatii comerciale in Onesti si Bacau.

Potrivit declaratiei de interese, Valerian Vreme detine actiuni in cadrul Erste Bank dar si in firme precum UM-Soft si Microtec din Onesti.

In ceea ce priveste activitatea parlamentara, din 2008 si pana in prezent acesta a avut 23 de initiative legislative. Printre cele mai importante se numara si Proiectul de lege privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice, document adoptat deja de Senat si prin care se urmareste reglementarea accesului la elementele de infrastructura existente.