Nokia N8, cel mai puternic smartphone cu care producatorul finlandez incearca sa concureze cu iPhone si terminalele bazate pe platforma Android a Google, a atras cel mai mare numar de precomenzi inregistrate vreodata de Nokia pentru vreun produs, au anuntat marti la Londra oficialii grupului finlandez, informeaza Bloomberg. In cadrul evenimentului anual Nokia World, producatorul finlandez a prezentat trei noi telefoane de tip smartphone bazate pe cea mai noua versiune a platformei Symbian, despre care se spune ca ar aduce peste 250 de noi capabilitati comparativ cu vechea versiune.

Nokia N8Foto: Nokia.com

Modelul N8, anuntat in aprilie si prezentat marti la Londra de Nokia drept "smartphone-ul ideal pentru divertisment si cel mai bun telefon cu camera foto din lume", dispune de o camera foto de 12 mega-pixeli, touch screen de 3,5 inch si posibilitati de realizare si editare de clipuri video in format HD si care va avea un pret estimativ de 370 euro (fara taxe si subventiile aplicate).

Alaturi de N8, Nokia a prezentat marti alte trei terminale bazate pe noua platforma Symbian, respectiv C6, C7 si E7, care vor avea preturi estimative cuprinse intre 260 euro si 465 euro.

Mai multe detalii in comunicatul integral Nokia.

Valoarea actiunilor Nokia a scazut cu 60% de la lansarea iPhone de catre Apple in iunie 2007, iar cota de piata a companiei pe segmentul smartphone, cel mai dinamic segment pe piata telefoniei mobile, a scazut.

Vinerea trecuta, Nokia a anuntat ca l-a numit pe Stephen Elop, in prezent seful diviziei pentru companii in cadrul Microsoft, drept director executiv si presedinte al companiei, in locul lui Olli-Pekka Kallasvuo.