Skype a anuntat marti lansarea unei aplicatii pentru telefoanele pe care ruleaza sistemul de operare Android al Google, care va permite utilizatorilor ca prin intermediul tehnologiei WiFi sau a unei conexiuni mobile de date (GPRS, EDGE sau 3G), sa efectueze apeluri gratuite catre alti utilizatori Skype sau apeluri la costuri reduse catre alti utilizatori de telefonie care nu au acest serviciu, potrivit PC Advisor. Aplicatia este compatibila doar cu acele telefoane care au la baza versiunea 2.1 Android sau versiuni ulterioare ale acestui sistem de operare. Anuntul vine dupa ce in martie, Skype anunta crearea unei aplicatii pentru mai multe smartphone-uri Nokia bazate pe sistemul de operare Symbian.

Skype pe telefoane AndroidFoto: Skype.com

Noua aplicatie Skype poate fi descarcata gratuit de pe Android Market si functioneaza in prezent cu succes pe mai multe terminale bazate pe sistemul de operare Android al Google precum: HTC Desire, HTC Legend, Google Nexus One, Motorola Milestone XT720 si Motorola Milestone.

Conform informatiilor Skype, aplicatia functioneaza in prezent doar prin intermediul tehnologiei WiFi pe piata americana si nu este deloc disponibila momentan pentru China si Japonia.

"Suntem incantati de faptul ca Skype este disponibil in prezent pe trei dintre cele mai populare platforme de telefoane mobile: Android, iOS si Symbian", a declarat marti Mark Douglas, manager de produse Android.

In luna martie a acestui an, Nokia si Skype au anuntat ca peste 200 de milioane de utilizatori de smartphone-uri Nokia bazate pe sistemul de operare Symbian al producatorului finlandez vor putea folosi serviciul de telefonie prin internet Skype, gratie unei aplicatii ce poate fi descarcata gratuit de pe magazinul online Ovi Store al producatorului finlandez.