Vodafone va incepe sa comercializeze oficial iPhone 4 in urmatoarele luni pe piata din Romania, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila fara a da mai multe detalii. Anuntul este o surpriza, in conditiile in care distribuitorul oficial al iPhone pe piata locala este Orange. iPhone 4, cea mai recenta generatie a terminalului produs de Apple, este vandut de Orange incepand de luna trecuta pe piata locala, la preturi incepand de la 169 euro (varianta de 16 GB) impreuna cu un abonament de 49 euro pe luna pe o perioada de doi ani.

Pentru mai multe noutati despre iPhone 4 in oferta Vodafone, operatorul a pus la dispozitie si o pagina speciala unde utilizatorii se pot inregistra in acest sens.

Pe piata locala, distribuitorul oficial al iPhone este Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila in functie de numarul de clienti.

Oficialii Orange nu au facut pana la acest moment un comentariu legat de o posibila schimbare a relatiei contractuale cu Apple, in ceea ce priveste vanzarea terminalului iPhone in Romania.

Luna trecuta, Orange a inceput sa vanda iPhone 4 la preturi incepand de la 169 euro (varianta de 16 GB) impreuna cu un abonament de 49 euro pe luna pe o perioada de doi ani. Fara abonament ("la liber"), telefonul costa 698 euro (varianta de 16 GB) si 823 euro (varianta de 32 GB) cu TVA inclusa. La aceste preturi, telefonul iPhone 4 este decodat si nu trebuie platita alta taxa suplimentara.

  • UPDATE: Orange nu mai sustine ca este "singurul distribuitor oficial al iPhone in Romania".

Oficialii Orange au raspuns solicitarii HotNews.ro referitoare la posibila schimbare a relatiei contractuale cu Apple. Fara a pune problema vreunei "exclusivitati" de vanzare a iPhone pe piata din Romania, oficialii Orange s-au marginit la a declara ca nu s-a produs nici o schimbare.

"Lansarea iPhone este un succes si ne asteptăm ca vânzările sa fie bune in continuare si chiar sa crească in următoarea perioada. Orange este distribuitor oficial al Apple in Romania in continuare, relatiile contractuale cu Apple rămânând neschimbate", a declarat pentru HotNews.ro Valentin Cartis, senior product manager in cadrul Orange Romania

De notat ca in vara acestui an, can s-a relatat ca Vodafone a introdus in oferta si a inceput sa vanda in magazinele proprii versiunea anterioara a iPhone, modelul iPhone 3GS, contactati de HotNews.ro oficialii Orange sustineau ca: "Orange este singurul operator care comercializeaza oficial iPhone in Romania".

  • Numarul clientilor Orange a scazut la 10,4 milioane utilizatori, cel al Vodafone a crescut la 9,81 milioane utilizatori, la sfarsitul lui iunie 2010

Orange si Vodafone sunt cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania in functie de numarul de clienti. La sfarsitul celui de-al doilea trimestru din acest an, Orange avea pe piata romaneasca peste 10,4 milioane de clienti (n.r. numar SIM-uri active) in scadere cu 3,1% (338.000 utilizatori) fata de primele trei luni din acest an si in crestere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor grupului France Telecom.

De cealalta parte, in trimestrul incheiat la sfarsitul lunii iunie din acest an, Vodafone a ajuns la peste 9,81 milioane utilizatori in Romania (n.r numar SIM-uri active), cu 286.000 utilizatori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 89.000 de utilizatori mai mult decat in trimestrul incheiat in luna martie din 2010.