Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii, care reprezinta interesele a peste 30.000 de membri de sindicat din Posta Romana se solidarizeaza cu actiunile de protest ale angajatilor din sectorul bugetar: functionari publici si personal contractual, politisti, angajati din invatamant sau din sanatate din Romania, a anuntat joi Blocul National Sindical. Contactat de HotNews.ro, Ionel Otelea, secretarul general al federatiei a mentionat ca este doar o actiune de solidaritate cu salariatii bugetari, fara a se intrerupe activitatea in Posta Romana.

In comunicatul dat joi, Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii anunta ca va participa la actiunile organizate in solidaritate cu colegii din sectorul bugetar precum si la intreg programul de actiuni de protest decis de confederatiile sindicale nationale, program aflat in derulare.

In cazul in care protestul angajatilor din sectorul bugetar va continua si saptamana viitoare Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii spune ca "va organiza pichete de protest la toate sediile de prefecturi din tara iar in Bucuresti in fata ministerelor unde se desfasoara conflictele de munca; in cazul in care la nivelul confederatiilor sindicale se vor declansa greve de solidaritate, FSPC doreste sa participe si la aceste actiuni".

  • Ionel Otelea, secretarul general in FSPC: Este o actiune de solidaritate. Serviciile postale nu vor fi intrerupte

Contactat de HotNews.ro, Ionel Otelea, secretar general in FSCP, a tinut sa precizeze ca activitatea Postei Romane nu este afectata pentru moment.

"Nu vom inceta lucrul, sa nu se inteleaga ca este un indemn la incetarea activitatii in Posta Romana. Suntem insa alaturi de angajatii din sectorul bugetar am iesit alaturi de ei in actiunile de strada, suntem impreuna cu ei in diverse locuri din tara in pichete in fata institutiilor in care lucreaza si am transmis catre Guvern si ministere sa treaca la dialog cu angajatii. Este o actiune de solidaritate cu angajatii din sectorul bugetar. Pentru angajatii Postei nu avem o revendicare in momentul asta", a spus Ionel Otelea.

Oficialii Federatiei au atentionat ca "resping orice incercare de diminuare a veniturilor sindicalistilor din Posta Romana cu atat mai mult cu cat majoritatea angajatilor Postei au veniturile cu peste 30% sub venitul mediu pe economie si avertizeaza puterea ca orice astfel de incercare va atrage dupa sine actiuni de protest ample si foarte dure".