Michael Tsamaz, actualul presedinte al grupului Cosmote, va prelua functiile de director executiv (CEO) si presedinte al grupului OTE, in urma unei hotarari luate de Deutsche Telekom si statul elen, principalii actionari ai companiei, informeaza Bloomberg. Potrivit anuntului oficial al OTE, Michael Tsamaz il va inlocui pe actualul sef Panagis Vourloumis, incepand cu data de 3 noiembrie.

Michael Tsamaz, CEO al OTEFoto: Cosmote Romania

In cadrul OTE, DT detine 30% din actiuni, in timp ce statul elen are 20% din actiuni, mai noteaza Bloomberg. In Romania, grupul elen de telecomunicatii OTE controleaza Romtelecom, Cosmote si Germanos.

Michael Tsamaz a condus grupul Cosmote din septembrie 2007 s-a alaturat grupului OTE inca din anul 2001. In calitate de sef al grupului Cosmote, Michael Tsamaz a semnat in vara anului trecut acordul de preluare a Zapp Romania.

Tsamaz il va inlocui astfel pe Panagis Vourloumis, care fusese numit la conducerea OTE din 2004. In timpul mandatului lui Vourloumis, grupul OTE a efectuat reduceri de personal si a vandut unitati neprofitabile din Grecia si alte tari.