Cosmote Romania a inregistrat un profit operational (EBITDA) de 23,3 milioane euro in trimestrul al treilea din acest an, in crestere cu 24,6% fata de trimestrul anterior al acestui an si cu 12% fata de acelasi trimestru al anului trecut, conform datelor anuntate joi de grupul OTE. Pe de alta parte, in trimestrul mentionat, Cosmote a ajuns la 7,06 milioane clienti (n.r numar SIM-uri active, luand in calcul si clientii Zapp) in scadere cu peste 20.000 clienti fata de trimestrul al doilea al acestui an, mai arata datele din raport.

La sfarsitul lunii septembrie 2010, numarul total de clienti Cosmote in Romania, excluzand clientii Zapp, a atins 6,7 milioane, din care 20,1% sunt abonati, se arata in raportul OTE. Luand in calcul insa si numarul de clienti Zapp, prezentat separat in raport, numarul total de clienti ai operatorului de telefonie mobila a depasit 7,06 milioane utilizatori, in scadere cu peste 20.000 de utilizatori fata de trimestrul anterior din acest an, cand Cosmote a raportat 7,08 milioane clienti.

  • Cosmote in primele noua luni din 2010: Venituri in crestere cu 9,3%, dar profit operational in scadere cu 14,9%

In trimestrul incheiat in luna septembrie 2010, veniturile totale au depasit 117,5 milioane de euro, in crestere cu 8,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Dupa primele noua luni ale acestui an, veniturile Cosmote in Romania au ajuns la 347,2 milioane euro, cu 9,3% mai mult decat in aceeasi perioada din 2009.

"Suntem multumiti de performanta pozitiva in cel de-al treilea trimestru, avand in vedere provocarile contextului economic, scaderea consumului si competitia intensa. Am continuat sa ne imbunatatim portofoliul de produse si servicii si am castigat o cota de piata importanta pe segmentul corporate, intarindu-ne prezenta pe piata", a spus Konstantinos Apostolou, director financiar al Cosmote Romania.

Al treilea mare operator de telefonie mobila din piata a inregistrat in trimestrul mentionat un profit operational (EBITDA) de 23,3 milioane de euro, in crestere cu 24,6% fata de trimestrul anterior al acestui an si cu 12% fata de acelasi trimestru al anului trecut.

In primele noua luni din acest an, operatorul a raportat un profit operational (EBITDA) de 48,6 milioane euro, in scadere cu 14,9% fata de aceeasi perioada a lui 2009.