Orange va investi peste un milion de euro intr-un program de dezvoltare a angajatilor si partenerilor care lucreaza direct cu clientii companiei, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Anuntul vine dupa ce la sfarsitul lunii trecute, operatorul a anuntat ca a obtinut finantare nerambursabila in valoare de 1,8 milioane lei (fonduri UE de 1,5 milioane lei si fonduri de la bugetul national de peste 274.000 lei), pentru implementarea unui proiect de dezvoltare profesionala a 450 de angajati proprii.

Programul este parte a unui proiect international dezvoltat de catre grupul France Telecom - Orange in 11 tari, iar cursantii primesc, in urma unei evaluari, o certificare recunoscuta in cadrul grupului.

La sfarsitul lunii octombrie, operatorul a mai anuntat demararea unui proiect de dezvoltare profesionala a 450 de angajati proprii, cofinantat din Fondul Social European si bugetul national prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. In cadrul acestui program, Orange investea 1,2 milioane lei, iar finantarea nerambursabila era de 1,8 milioane lei.

Orange Romania avea peste 10,3 milioane de clienti (n.r. numar SIM-uri active) la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din acest an, in scadere cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar veniturile totale au scazut cu 8,7% pana la 246 milioane euro, potrivit datelor prezentate joi de grupul France Telecom. Conform oficialilor operatorului, veniturile au fost afectate in special pe segmentul utilizatorilor de servicii prepay.