HTC 7 Mozart, terminal pe care ruleaza Windows Phone 7, cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru telefoanele mobile al Microsoft, va fi vandut in magazinele Cosmote si Germanos pana la sfarsitul acestei luni, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Nu au fost oferite detalii legate de pret. Oficialii Microsoft Romania au spus la inceputul lunii trecute ca HTC 7 Mozart este unul din cele patru terminale cu sistem de operare Windows 7, care vor ajunge pe piata locala pana la sfarsitul acestui an, si ca va fi comercializat de Orange.

HTC 7 MozartFoto: Cosmote Romania

HTC 7 Mozart este un smartphone care poate fi folosit ca un instrument de business excelent, beneficiind de sistemul de operare Windows 7, recent lansat, conectivitate 3G si procesor de 1 GHz (...)", a declarat Alexandru Munteanu, manager vanzari in cadrul Cosmote Romania.

Mai multe detalii, aici.

Pe 12 octombrie, la evenimentul de lansare a Windows Phone 7 pe piata locala, Ionut Gaota, seful diviziei comunicatii mobile la Microsoft Romania declara ca patru terminale cu acest sistem de operare, respectiv HTC 7 Mozart, HTC HD7, Samsung OMNIA 7 si LG Optimus 7 vor ajunge in acest an si in Romania. Acesta a mai precizat atunci ca LG Optimus 7 va fi adus de Vodafone, iar HTC Mozart 7, de Orange.

Pana cand sa fie pus la vanzare subventionat de operatorii de telefonie mobila, HTC 7 Mozart a ajuns deja in magazinele online de unde poate fi achizitionat, "la liber" la preturi de peste 2.100 lei.

In trimestrul al treilea din acest an, profitul operational al Cosmote a crescut cu 24,6% comparativ cu trimestrul anterior din acest an, dar numarul de clienti a scazut cu circa 20.000 de utilizatori pana la 7,06 milioane clienti (n.r numar SIM-uri active, luand in calcul si clientii Zapp).