Cosmote, al treilea mare operator de telefonie mobila din Romania, va incepe sa vanda iPhone 4, cea mai recenta generatie a terminalului produs de Apple, "in urmatoarea perioada", a anuntat luni operatorul. In luna octombrie din acest an, Vodafone a surprins piata anuntand ca va vinde acest terminal "in urmatoarele luni", in conditiile in care pana in acest an singurul distribuitor oficial era Orange. Saptamana trecuta, directorul executiv al Vodafone, Liliana Solomon, a anuntat ca iPhone 4 va fi pus in vanzare de catre companie pana in Craciun.

iPhone 4, vandut si de CosmoteFoto: Cosmote Romania

Cosmote nu a dat mai multe detalii privind momentul exact al aparitiei iPhone 4 in oferta, dar la fel cum a procedat si Vodafone in luna octombrie cand a anuntat ca va aduce terminalul in Romania, a pus la dispozitie o pagina pe site-ul propriu, in care utilizatorii se pot inregistra pentru a primi din timp mai multe informatii.

In luna septembrie din acest an, Orange a inceput sa vanda iPhone 4 la preturi incepand de la 169 euro (varianta de 16 GB) impreuna cu un abonament de 49 euro pe luna pe o perioada de doi ani. Fara abonament ("la liber"), telefonul costa 698 euro (varianta de 16 GB) si 823 euro (varianta de 32 GB) cu TVA inclusa. La aceste preturi, telefonul iPhone 4 este decodat si nu trebuie platita alta taxa suplimentara.