UPDATE Statul roman vrea sa vanda actiunile detinute la Romtelecom. O oferta de pret din partea OTE este asteptata pana la sfarsitul lui 2010
Anuntul de vineri este facut dupa ce recent la sediul ministerului a avut loc o intalnire intre Marius Fecioru, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor, Guido Kerkhoff, membrul Consiliului de Administratie al Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, Michael Tsamaz, presedinte si director general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE), precum si Yorgos Ioannidis, director executiv al Romtelecom.
"Cu ocazia acestei intalniri, oficialul guvernamental a exprimat intentia MCSI de a valorifica actiunile pe care institutia le detine, in proportie de 46%, in cadrul companiei Romtelecom. In acest sens, Marius Fecioru i-a invitat pe reprezentantii OTE sa vina, pana la sfarsitul anului 2010, cu o oferta de pret pentru pachetul detinut de stat la Rotelecom. O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de MCSI la Romtelecom este listarea la Bursa", se arata in comunicat.
Oficialii MCSI mai mentioneaza in comunicat ca in cadrul intalnirii, "Michael Tsamaz a precizat ca managemntul companiei se va concentra pe trasarea unei directii de actiune astfel incat sa se asigure stabilitatea companiei Romtelecom pe piata din Romania".
Serviciile oferite in prezent de Romtelecom pe piata de comunicatii variaza de la traditionala telefonie fixa, la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer Care.
Ministerul Comunicatiilor este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale.
Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
De ce nu sopui cativa ministrii si guvernanti care in loc sa fie in slujba tarii se preleveaza de functii si vand avutia statului , lucru care se intampla de 20 de ani !
De ce nu spui ca s-a vandut aproape tot si statul a fost INGENUNCHEAT de acesti indivizi care trebuiesc judecati pentru TRADARE ?
PAcat ca voi sunteti majoritatea...
iar cand pretul nu-i corect, inseamna ca o parte din bani merg la 'intermediar'
ce-i asa de complicat?
e bine ca esti tu un ganditor profund, sa te vad ce o sa mananci pe viitor, cand va fi totul luat cu japca.
eu unul sunt de parere ca statul este cel mai prost administrator si trebuie vandut tot ce detine, trebuie privatizate toate serviciile care tin acum de stat gen sanatate si educatie, trebuie redus la minimum aparatul administrativ si plimbatorii de hartii, inclusiv in administratia locala.
dar toate astea costa bani si daca se fura tot, nu va ramane nimic pentru a investi in reforme.
contrar crezului tau in viata, lucrurile se realizeaza cu bani, nu cu vorbe. avem vorbe de zeci de ani si nici un rezultat.
daca tot ti-ai luat numele de 'rasmus' poate ai citit 'institution principis christiani' si afli acolo cum trebuie sa fie conducatorii unei tari.
daca ai citit, mai citeste o data. daca nu ai citit, e musai...
pana te luminezi scuteste-ne de clisee mentale faramitate de lipsa de informare
nu din munca lor ci din a celorlalti.
in romtelecom s-au investit intre 1987 si momentul vanzarii pachetului catre greci, cam 4.2 miliarde dolari (incluzand scutiri de taxe si impozite si alte alea)
s-a vandut pachetul majoritar catre OTE cu vreo 900 de milioane de dolari iar restul de 46% valoreaza azi doar vreo 650 de milioane de dolari pentru ca de la preluare OTE a imprastiat activele catre 'externalizari'
asa s-a ajuns ca unele dintre serviciile esentiale interne sa se faca acum la Viena sau prin Germania iar la noi oamenii au fost dati afara.
una peste alta, paguba este de vreo 2.8 miliarde de dolari din care 'comisionul' a fost foarte gras.
e doar un exemplu de grosolanie, mai sunt cateva zeci dar si sute si sute de companii mai mici furate cu totul.
acum 'criza' este scuza perfecta pentru ultimul mare val de magarii, vor vinde tot ce mai era de vandut si vor incasa ultimele spagi mari din asta.
pe mai departe va ramane dragul de buget al statului, cel care de 20 de ani a fost cea mai buna vaca de muls pentru securistii care ne conduc
De ce nu se vand actiunile prin Bursa?
Doar ca OTE nu ar trebui sa aiba drept de preemtiune , vanzarea trebuie facuta pe bursa.
serviciile romtelecom sunt de departe cele mai proaste de pe piata ...ca sa nu mai vorbim de atitudinea angajatilor care se cred inca functionari de stat (stau degeaba oricum)
E clara suspiciunea de spaga si dupa cum ne stim, e si foarte probabila spaga.
Concluzia - vindeti direct si e clar ca luati spaga, vindeti la bursa si e clar ca nu mai luati spaga.
mi-e sila de politicienii nostri. Yuk...
Oricum mai intreb inca odata am muncit peste 30 de ani chiar va bateti joc de noi ??
eu nu mai inteleg cum mai poate cineva sa creada in guvernantii astia..
Dar ar face bine sa le privatizeze si pe-ala ca sunt praf
Si nimeni nu e niciodata vinovat, dar iuite asa unii cumpara zahar cu suta de grame si altii au sute de mii de EUR sau ajung miliardari din carton .
Vad ca inca dormiti si inca le scuzati actiunile.
Romtelecom, Posta, CFR, poate si CEC... si mai e loc de aeroporturi, centrale nucleare, contracte de autostrazi, etc
Cu cadouri si-a cistigat Nastate prietenii si puterea, cu cadouri si-o pastreaza si Basescu.
Ce, vinde de la el?
Daca la tranzactia asta face fi-sa actele, chiar si la 0.1% onorariu de notar, tot e bine, nu?