Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, s-a intalnit vineri cu Dan Bulucea, seful noului birou Google in Romania si cu Abdel Wahed Bendaoua, director Google pe regiunea Orientului Mijlociu si a Europei Centrale si de Est pe segmentul companii, carora le-a adresat invitatia de a deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Romania, conform informatiilor obtinute de HotNews.ro. La inceputul acestei luni, Google si-a anuntat intrarea oficiala pe piata romaneasca prin deschiderea unui birou de afaceri, iar marti s-a anuntat ca pe 8 decembrie va fi organizata o conferinta de presa in care se va preciza "ce a pregatit Google pentru utilizatorii romani in aceasta iarna".

Dan Bulucea, seful Google Romania, in vizita la ministerul ComunicatiilorFoto: Grayling

"Intalnirea cu reprezentantii Google a fost solicitata de catre domnul Dan Bulucea, cu aceasta ocazie reprezentantii companiei prezentand proiectele pentru Romania. Pe aceasta cale i-am invitat sa isi deschida in Romania un centru de cercetare-dezvoltare", a spus pentru HotNews.ro ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, fara a da mai multe detalii.

Precizarea a fost facuta in legatura cu un anunt postat marti pe site-ul ministerului Comunicatiilor, in care se mentioneaza intalnirea dintre autoritati si reprezentantii Google.

Tot marti, reprezentantii Google Romania au anuntat ca pe 8 decembrie va avea loc o conferinta de presa, o intalnire cu Dan Bulucea, seful biroului Google pe piata locala, pentru a afla "ce a pregatit Google pentru utilizatorii romani in aceasta iarna".

  • UPDATE: Dan Bulucea, seful Google Romania: Vom urmari cu atentie orice oportunitate de dezvoltare viitoare pe piata locala

Contactat marti de HotNews.ro pentru mai multe detalii in legatura cu aceasta intalnire, Dan Bulucea a declarat:

  • "Google tocmai a deschis un birou in Romania, ceea ce este o dovada clara a interesului nostru pentru aceasta piata. Vom urmari cu atentie orice oportunitate de dezvoltare viitoare pe piata locala".

Conform anuntului facut de Google la inceputul acestei luni, referitor la intrarea pe piata locala, "echipa locala va fi responsabila pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate".

Deputatul Varujan Pambuccianpreciza pentru HotNews.ro cu aceasta ocazie ca daca aceasta intrare pe piata se va indrepta si pe segmentul cercetarii si dezvoltarii (R&D) este un moment foarte important.

  • "Depinde pentru ce va fi acest birou. Daca va fi un birou local de vanzari, il privesc ca pe intrarea oricarei firme care are de vandut ceva in Romania. Daca biroul asta local o sa inteleaga ca este intr-o tara in care poate sa faca cercetare si dezvoltare (n.r. R&D), poate sa faca productie, atunci il privesc ca pe o intrare importanta pentru Romania", a spus Varujan Pambuccian.

Ulterior in cadrul conferintei RoNewMedia 5.0, Dan Bulcea a declarat:

  • In mod cert va exista o continuitate fata de business-ul care deja a fost creat in Romania. Cea mai mare parte din veniturile Google provin din publicitate online - acest lucru va continua. Dar vorbim si despre servicii online oferite clientilor (...) Multe sunt deja cunoscute - search, Google Maps, dar mai sunt nenumarate altele pe care nu stiu cat de multi le stiu, cum este Google Places.
  • Vom fi cativa oameni la inceput, dupa deschiderea filialei, vom creste pe masura ce creste nivelul de utilizare a Internetului. Dar e important sa mentionez ca echipa nu este exclusiv in Romania - oameni din alte birouri, din Dublin si din alte parti, precum Polonia, vor servi piata din Romania. E mai degraba o echipa distribuita. Este deja o regionalizare a activitatii, acest lucru va continua.
  • Ne vom continua strategia pe care compania a avut-o mereu, de a oferi companiilor unelte cat mai eficiente.