Romanii au ajuns sa detina mai multe abonamente de internet mobil in banda larga decat de internet broadband fix. Mai precis, in prima jumatate din acest an in tara existau 3,32 milioane de conexiuni de internet mobil in banda larga (prin tehnologiile EDGE, CDMA, EV-DO si 3G), in timp ce internetul fix in banda larga era accesat prin 2,93 milioane conexiuni, arata datele prezentate miercuri de autoritatea de reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Catalin Marinescu, presedinte ANCOMFoto: ANCOM

"Penetrarea retelelor de cablu si a retelelor de telefonie clasica in Romania a fost scazuta. Datorita costurilor mari de extensie a acestor retele s-a dezvoltat internetul mobil broadband", a explicat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, in cadrul evenimentului Gala Comunicatii Mobile 2010.

La sfarsitul lunii iunie din acest an, numarul conexiunilor de acces la internet active la puncte mobile a ajuns la 5,77 milioane conexiuni, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din care 3,32 milioane de conexiuni au fost prin tehnologiile EDGE, CDMA, EV-DO si 3G. Din aceste 3,32 milioane de conexiuni de internet mobil broadband, 0,7 milioane de conexiuni erau prin modem, card si USB, arata datele autoritatii.