SNR (Radiocom), cel mai important furnizor local de broadcasting, a lansat o licitatie restransa accelerata pentru implementarea unui nou sistem de facturare unica a serviciilor catre clientii din portofoliu, contract estimat la peste 2,2 milioane de euro (TVA inclusa), conform unui anunt postat sambata in SEAP. Datele din caietul de sarcini arata ca sistemul ar trebui sa gestioneze inclusiv relatia cu Deutsche Telekom, operator care asigura suportul de interconectare de voce catre destinatiile internationale ale abonatilor SNR.

Cu cine interactioneaza SNRFoto: SEAP

Prin aceasta licitatie restransa accelerata, SNR intentioneaza sa implementeze un sistem de facturare (billing) care sa permita emiterea unei facturi unice pentru serviciile furnizate unui client. In privinta cerintelor financiare, ofertantilor li se cere sa aiba rezultate financiare pozitive in anii 2007, 2008 si 2009, iar pentru ultimul an cifra de afaceri a ofertantilor trebuie sa fie de minim 3,5 milioane de euro. Ofertantii trebuie de asemenea sa dovedeasca faptul ca au implementat cel putin un sistem similar in ultimii trei ani.

  • SNR avea 570 de clienti la sfarsitul lui 2009, din care 90% erau companii

In caietul de sarcini se mentioneaza ca daca in 2001 SNR oferea servicii unui numar foarte mic de clienti, acestia fiind in principal Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune, in prezent, portofoliul include aproape toti marii operatori telecom, care folosesc infrastructura companiei, dar si utilizatori finali de servicii de comunicatii din domenii importante ale economiei nationale: banci, institutii financiare, companii multinationale, etc.

Datele din Caietul de sarcini arata ca la sfarsitul lui 2009 SNR avea 570 de clienti. Printre acestia se numara: Societatea Romana de Televiziune, Societatea Romana de Radiodifuziune, Vodafone Romania, Orange Romania, BCR Asigurari, Transfond, Rompetrol, STS, MAPN, Antena 1, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV.

  • UPDATE Deutsche Telekom este singurul operator ce asigura suportul de interconectare de voce la nivel international pentru abonatii SNR, din 2005

De asemenea, documentul arata ca sistemul va trebui sa gestioneze inclusiv relatia cu Deutsche Telekom (DT), grupul german care in Romania controleaza indirect Romtelecom si Cosmote.

Contactat de HotNews.ro, Mihai Groposila, directorul national de vanzari al SNR a precizat ca parteneriatul cu DT a inceput din 2005.

"Deutsche Telekom asigura suportul de interconectare de voce catre destinatiile internationale ale abonatilor SNR. Colaborarea cu DT a inceput din 2005, odata cu lansarea serviciilor de telefonie IP din portofoliul SNR. Cea mai mare parte din fondurile care se vor aloca acestei licitatii sunt din resurse proprii", a declarat Mihai Groposila.

Acesta a mai spus pentru HotNews.ro ca din cei 570 de clienti de la sfarsitul lui 2009, 90% erau clienti companii si a explicat si de ce DT este singurul operator care asigura interconectarea de voce la nivel international pentru clientii SNR.

"DT este singurul furnizor de interconectare de voce la nivel international pentru abonatii SNR. DT a fost ales in anul 2003, anul liberalizarii pietei de comunicatii din Romania, in urma unei selectii de oferte depuse de mari operatori internationali. In 2005 a pornit serviciul de interconectare", a mai spus Groposila.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 28 decembrie 2010, tot atunci urmand sa se faca si deschiderea acestora.