Terminalul iPhone 4 al Apple va putea fi cumparat la un pret redus cu 15% in noaptea de 16-17 decembrie in 13 magazine Cosmote si Germanos din opt orase, respectiv Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Timisoara si Craiova, a anuntat miercuri Cosmote Romania. Cu o zi in urma, operatorul anuntase ca va oferi aceasta reducere, in noaptea de joi spre vineri, doar intr-un magazin din Bucuresti. iPhone 4 va fi pus in vanzare in aceeasi noapte si de catre Vodafone, dar pana acum operatorul a anuntat ca va oferi si un accesoriu gratuit celor care vin sa cumpere terminalul in noaptea de 16-17 decembrie dintr-un singur magazin din Capitala.

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila din piata in functie de numarul de clienti, nu mai este singurul distribuitor oficial al iPhone in Romania. Din acest an si ceilalti doi mari operatori locali de telefonie mobila, Vodafone si Cosmote, au anuntat ca vor pune in vanzare terminalul incepand cu 17 decembrie si au pornit o adevarata intrecere pentru atragerea in magazine a cumparatorilor de iPhone 4 in noaptea dintre 16-17 decembrie.

Vodafone a anuntat ca va oferi si un accesoriu gratuit celor care cumpara telefonul "in noaptea de joi spre vineri, de la 00.00 pana la 02.00, la magazinul Vodafone din Bulevardul Magheru 2-4" din Capitala. Daca initial Cosmote anuntase ca va vinde la preturi promotionale acest telefon in magazinul din Bd. Magheru nr. 35 din Bucuresti, miercuri operatorul a mai anuntat inca 12 magazine proprii si Germanos, in opt orase din tara, unde acest telefon va fi disponibil.

In luna septembrie din acest an, Orange a inceput sa vanda iPhone 4 la preturi incepand de la 169 euro (varianta de 16 GB) impreuna cu un abonament de 49 euro pe luna pe o perioada de doi ani. Fara abonament ("la liber"), telefonul costa 698 euro (varianta de 16 GB) si 823 euro (varianta de 32 GB) cu TVA inclusa. La aceste preturi, telefonul iPhone 4 este decodat si nu trebuie platita alta taxa suplimentara.