​REVIEW MULTIMEDIA LG Optimus 7 - Microsoft revine in ring cu Windows Phone 7

de Constantin Barbu     HotNews.ro
Joi, 16 decembrie 2010, 14:54 Economie | Telecom


LG Optimus 7
Foto: LG Electronics
Timp de o saptamana, HotNews.ro a testat LG Optimus 7, primul terminal cu Windows Phone 7, noul sistem de operare pentru telefoane inteligente de la Microsoft, lansat in Romania. Dupa cativa ani in care Apple a avut ca rival serios doar platforma Google Android, Microsoft a reusit intr-un final sa produca un sistem de operare care sa se poata masura cu orice alta platforma mobila.

De la MS-DOS incoace, Microsoft (MS) nu a mai produs un sistem de operare care sa nu foloseasca pictograme. In cazul Windows Phone 7, Microsoft renunta la pictograme, la meniul de start, la aproape tot ce a insemnat pana acum Windows; in schimb, ofera un design eminamente bidimensional, care are la baza litere, cifre si fonturi. Trebuie spus inca de la inceput ca cerintele hardware obligatorii impuse de Microsoft limiteaza extrem de mult diversitatea de telefoane mobile cu Windows Phone 7. Ce se poate spune despre LG Optimus 7 se poate spune despre aproape toate telefoanele de pe piata care ruleaza pe noua platforma Microsoft. Singurele diferentieri posibile tin de materialele folosite pentru carcasa, dimensiunea (dar nu rezolutia!) ecranul sau rezolutia camerei foto.

Hardware

Pe partea de hardware, cerintele impuse de Microsoft includ un procesor la o frecventa de cel putin 1 Ghz, un ecran multi-touch capacitiv cu rezolutia de 800x480 pixeli, o camera foto de minimum 5 megapixeli si 256MB memorie RAM si minimum 8GB spatiu de stocare. Producatorii sunt liberi sa depaseasca aceste cerinte minime si sa adauge o tastatura fizica, dar nu au voie sa foloseasca alte rezolutii pentru display sau sa elimine cele trei butoane obligatorii ale platformei, Acasa, Inapoi si Cautare.
Dincolo de dotarile obligatorii, LG a ales sa includa 16GB pentru stocarea informatiilor, 512MB RAM si un buton dedicat pentru camera foto. Carcasa terminalului LG Optimus 7 este confectionata dintr-un plastic de buna calitate, care se simte bine in mana si nu scoate nici un sunet, indiferent de modul in care este tinut sau cat de tare este strans. Bateria interschimbabila de 1500mAh ofera o autonomie de aproape doua zile in regim de folosire normala si este acoperita cu un capac metalic care adauga o nota de stil terminalului LG. Camera foto de 5MP este pozitionata central in partea din spate si include si un blitz LED si o oglinda pentru auto-portrete. Pe langa imagini, camera poate sa captureze si clipuri video la o rezolutie 720P.Partea frontala a terminalului este dominata de ecranul multi-touch cu o diagonala de 3,8 inci, dar include si cele trei butoane obligatorii in partea de jos a display-ului. In ciuda faptului ca LG produce ecranul LCD-IPS folosit de Apple pentru iPhone 4, producatorul coreean a ales pentru Optimus 7 un ecran LCD simplu, dar de foarte buna calitate.

Culorile sunt intense, uneori chiar prea intense, iar rezolutia ecranului este suficient de mare cat sa faca pixelii individuali greu de diferentiat. In experienta de zi cu zi, display-ul s-a comportat bine, cu unele mici dificultati in lumina foarte puternica. Sistemul de interfata tactila functioneaza excelent, fiind la acelasi nivel cu cel de pe iPhone sau telefoanele de varf ale platformei Android.

In perioada in care l-am testat, Optimus 7 s-a dovedit a fi dotat suficient de bine cat sa nu incetineasca in niciuna dintre aplicatiile testate. In testele noastre, telefonul s-a dovedit a fi durabil si bine finisat, fara nici un minus notabil la nivel hardware. Ideea Microsoft de a impune o platforma comuna pentru a evita fragmentarea, o problema cu care Google se confrunta acut in cazul Android, pare sa fi dat rezultatele scontate.

O singura problema in ceea ce priveste ergonomia merita notata: telefonul nu poate fi "trezit" din stand-by decat de butonul de pornire din partea de sus, nu si de butoanele de sub ecran.

Software

Interfata creata de Microsoft pentru Windows Phone 7 este diferita de orice altceva a mai existat pana acum: pictogramele dispar, butonul Start, prezent in iteratiile precedente ale Windows Mobile, dispare si el, fundalurile colorate, efectele tridimensionale, totul este abandonat pentru a crea o identitate vizuala distincta, bazata pe contraste puternice si pe valoare estetica a insasi literelor ce compun meniurile. In clipul de mai jos puteti urmari un tur al intregului sistem de operare si puteti vedea cum functioneaza noul sistem de control propus de Microsoft.

Interfata principala a sistemului este compusa din mai multe “hub-uri”, reprezentate pe ecran ca niste patrate cu continut interactiv care reunesc fiecare mai multe functii. De exemplu, hub-ul Zune aduna toate functionalitatea multimedia din sistem, fie ca este vorba despre muzica, filme, podcast-uri sau Youtube. La fel, hub-ul Xbox Live va aduna toate jocurile, si asa mai departe.

Utilizatorul poate personaliza ce hub-uri apar pe ecranul principal si in ce ordine, iar accesul la lista de hub-uri si aplicatii se printr-o miscare a degetului catre stanga: o lista completa a tuturor aplicatiilor este invocata, iar utilizatorul poate sa deschida orice program sau sa mute o aplicatie (sau un hub) in ecranul principal.

Contactele sau paginile web folosite frecvent pot fi si ele “lipite” pe ecranul de pornire. Navigarea prin meniuri se face atat pe verticala, cat si pe orizontala. In cadrul unui hub, in partea de sus este afisat numele functiei curente, iar utilizatorul poate naviga stanga-dreapta pentru a selecta alte functii.

Reteaua sociala Facebook este integrata foarte adanc in sistem: la initializarea telefonului, sistemul de operare cere utilizatorului sa isi introduca datele de autentificare pentru Facebook si apoi coreleaza contactele, fotografiile si mesageria cu cea din portalul de socializare. Astfel, pentru orice contact, sistemul ofera nu doar informatii precum email si numar de telefon, ci si activitatea recenta pe Facebook, incluzand fotografii, linkuri sau clipuri video postate.

La fel, hub-ul Photos importa automat toate albumele de fotografii pe care utilizatorul le are pe Facebook si ofera acces la cele mai noi imagini postate de catre prieteni.

Dezamagitoare este lipsa integrarii cu serviciul Twitter, care s-ar fi potrivit cu atat mai bine cu cat sistemul are tot design-ul bazat in jurul literelor ce compun meniurile.


Interfata s-a comportat foarte bine in toate situatiile si a avut un timp de reactie foarte bun. Sistemul este extrem de lustruit in ceea ce priveste viteza si ergonomia interfetei, lucru care merita subliniat, mai ales ca avem de-a face cu o prima varianta (nu foarte completa) a unui sistem de operare total nou.
 
Problemele notabile sunt lipsa functiei Copy-Paste si lipsa unei metode eficiente si coerente de a selecta un fragment de text si dificultatea in a pozitiona cursorul cu precizie in cazul unei greseli. Tastatura functioneaza foarte bine, fiind optimizata pentru operarea cu degetul, iar pentru limba engleza include si un motor de auto-corectare. Microsoft a pormis ca va remedia aceste probleme intr-un update programat pentru prima parte a anului 2011.

O problema mai mare este lipsa multi-tasking-ului, a abilitatii de a rula mai multe aplicatii simultan. Practic, Windows Phone 7 se afla in aceeasi situatie in care s-a aflat in anul 2007 primul iPhone. La fel, solutia previzibila este adaugarea in timp de catre Microsoft a acestei functii, dar, pentru moment, lipsa acestui serviciu este nefericita si chiar iritanta uneori: aplicatiile se reinitializeaza la fiecare repornire si chiar si dupa revenirea telefonului din stand-by.

Telefonie si mesagerie

In ceea ce priveste functia principala a Optimus 7, telefonia, terminalul se descurca foarte bine: calitatea convorbirilor este comparabila cu cea de pe alte telefoane din aceeasi clasa, iar aplicatia Phone este foarte usor de folosit. Apelarea unui contact se face printr-o scurtatura catre hub-ul People, care inlocuieste aplicatia de management al contactelor cu un adevarat centru de socializare. Dincolo de facilitatile suplimentare, interfata functioneaza foarte bine si pentru serviciile de baza.

Mesageria ofera o interfata in care pot fi revazute toate conversatiile avute prin SMS; nu exista un director cu mesaje primite si altul cu mesaje trimise, SMS-urile fiind afisate ca un schimb de replici.


Internet si Email

Browserul este bazat pe varianta desktop a Internet Explorer 7/8 si ofera o experienta surprinzator de buna, dat fiind ca predecesorul sau pe platforma Windows Mobile 6 era considerat unul dintre cele mai putin capabile browsere existente.
 
Viteza de afisare a paginilor este foarte buna, atat printr-o conexiune WiFi, cat si in cazul conexiunilor 3G HSPA de mare viteza. Browserul nu suporta nici Adobe Flash, nici HTML5, cele doua tehnologii dominante in ceea ce priveste continutul multimedia si interactiv online.

Microsoft si Adobe au promis ca vor aduce Flash si pe platforma Windows Phone in viitor, dar inca nu se cunosc date exacte. Suportul pentru HTML5 si Microsoft Silverlight va fi adaugat in toamna anului viitor, intr-un update care la ora actuala este cunoscut la ora actuala sub numele de cod “Mango”.

Clientul de email are o interfata minimalista, la fel ca tot sistemul de operare de altfel, care functioneaza foarte bine. Utilizatorul are posibilitatea de a sincroniza mai multe conturi de email, iar sistemul ofera setari automate pentru cele mai populare servicii de email.Multimedia

Continutul audio-video poate fi accesat prin intermediul hub-ului Music + Videos, care contine toate aplicatiile multimedia prezente in sistem. In ceea ce priveste muzica, Windows Mobile 7 este integrat in platforma Microsoft Zune, un magazin de continut asemanator Apple iTunes. Player-ul muzical suporta formatele uzuale, cum ar fi MP3 si Windows Media Audio, iar decodorul de fisiere video suporta mai multe formate, dintre care notabil este DivX. Din pacate, Optimus 7 nu include suport pentru fisiere Xvid, unul dintre cele mai populare formate la ora actuala.

Hub-ul multimedia include si aplicatia pentru Radio FM, care suporta cautare automata a posturilor disponibile, dar nu include si compatibilitate cu standardul RDS, care permite transmiterea numelui postului de radio si a altor informatii utile prin canalul FM.

Clientul YouTube foloseste un decodor proprietar pentru afisarea clipurilor video si ofera utilizatorului acces doar la pagina mobila a portalului, cu toate limitarile implicate de aceasta decizie.

Sincronizarea este extrem de facila, fie ca este vorba de clientul pentru versiunea desktop a sistemului de operare Windows, fie de iTunes pe platforma Mac OS. Suportul pentru sistemul de operare Apple este o premiera pentru Microsoft, dupa ce toate versiunile precedente de Windows Mobile au avut posibilitatea de a se sincroniza printr-un client software exclusiv pe platforma PC. Merita notat si faptul ca in cazul clientului de Windows, sincronizarea se poate face si fara fir, printr-o retea WiFi locala, atunci cand telefonul este pus la incarcat.


Camera

LG Optimus 7 foloseste o camera de cinci megapixeli cu autofocus, care este capabila sa si filmeze la o rezolutie HD 720P. Calitatea imaginii se incardreaza in media clasei de telefoane din care face parte Optimus, dar nu reprezinta un plus deosebit fata de alte terminale. Calitatea filmarilor este buna, butonul de declansare este pozitionat optim pentru o utilizare ergonomica, iar LG a implementat o serie de imbunatatiri programului care opereaza camera, cum ar fi o serie de setari adaptate unor situatii specifice sau posibilitatea de a crea fotografii panoramice direct din telefon.Xbox Live

Microsoft a implementat in Windows Phone 7 o varianta mobila a platformei sale de jocuri video, Xbox Live. Practic, daca utilizatorul detine o consola Xbox, el poate sa isi importe toate datele direct pe telefonul mobil si sa acumuleze puncte suplimentare jucand variante mobile ale jocurilor de pe consola. Microsoft doreste sa recapete o parte importanta a pietei de jocuri mobile, piata care la ora actuala este dominata de Apple. 
Dat fiind succesul platformei Xbox si sustinerea unor mari studiouri producatoare de jocuri video, Microsoft are toate sansele sa devina unul dintre principalii jucatori de pe aceasta piata.

Office

Varianta mobila a suitei Microsoft Office permite vizualizarea, crearea si editarea de fisiere Word si Excel si vizualizarea de prezentari Power Point. Programul ofera compatibilitate cu toate formatele de fisiere folosite de suita Office si este inclus standard in sistem. Pentru afisarea fisierelor PDF, Adobe ofera o versiune speciala de Adobe Reader in magazinul de aplicatii al platformei.


GPS si navigatie

Terminalul include o varianta mobila a Bing Maps, care ofera acces atat la harti rutiere, cat si satelitare a zonei in care se afla utilizatorul. Localizarea se face prin intermediul unui cip AGPS integrat in telefon si dureaza, “la rece”, aproximativ un minut. Pozitionarea oferita a fost precisa, dar inca nu exista in magazinul de aplicatii nici un program care sa fie o solutie completa de navigatie auto. Aplicatia standard este buna pentru orientarea unui pieton, dar are o utilitate limitata pentru soferi.

Windows Phone Marketplace

Magazinul de aplicatii al Windows Phone sufera de problema caracteristica tuturor platformelor noi: lipsa de aplicatii de calitate. Noutatea interfetei si modul diferit in care aceasta functioneaza a ingreunat si mai mult procesul de dezvoltare. Notabila este, la ora actuala, mai ales lipsa unui program compatibil cu sistemul de instant messaging de la Yahoo!.

Pe langa jocuri si aplicatii, Marketplace ofera utilizatorilor si posibilitatea de a cumpara muzica sau filme prin intermediul magazinului Zune, dar aceasta functie nu este inca disponibila si in Romania.

Totusi, in ciuda penuriei de aplicatii de buna calitate, putem nota prezenta unor aplicatii-client excelente pentru Twitter si Flickr, care sunt printre cele mai bine proiectate si implementate de pe orice platforma mobila de la ora actuala, inclusiv iPhone si Android.
 
Sistemul are potential, iar suportul din partea Microsoft practic garanteaza faptul ca in timp platforma va fi populata de aplicatii la fel de bune ca si cele de pe sistemele de operare concurente. Folosirea unei platforme harware standardizate este de asemenea extrem de bine-venita, mediul de dezvoltare fiind mai simplu, cu mai putine variabile.

Din pacate, posibilitatea de a achizitiona aplicatii platite nu este disponibila pentru moment si in Romania, utilizatorii autohtoni fiind limitati la programele gratuite din Marketplace. Microsoft a promis ca va extinde acoperirea geografica a magazinului sau de aplicatii, dar inca nu a stabilit o data fixa la care Romania va fi inclusa.


Concluzie

La un pret in jurul sumei de 2200 de lei fara abonament, LG Optimus 7 este un terminal cu foarte mare potential, dar care inca nu se poate masura cu Android si iOS. Microsoft si LG au creat un terminal extrem de bine dotat hardware, cu un sistem de operare finisat pana la cele mai mici detalii, original si rapid, dar care include si o serie de probleme greu de trecut cu vederea in anul 2010.

Lipsa unor functii precum copy-paste si multitasking, plus incapacitatea de a folosi standardul HTML5 sau Flash si numarul mic de aplicatii de buna calitate disponibile reprezinta problemele majore ale platformei. In mod sigur aceste deficiente vor fi rezolvate in viitor, iar sistemul de operare merita multe laude pentru o prima varianta, dar la ora actuala Optimus 7, si toata platforma Windows Phone 7, nu este inca suficient de competitiv.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10346 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Limitari Romania (Joi, 16 decembrie 2010, 15:27)

  lalala [anonim]

  Ce limitari exista in romania? avem access la orice aplicatie din marketplace? inclusiv la zune?
  • +1 (1 vot)    
   Marketplace da, Zune inca nu. (Joi, 16 decembrie 2010, 15:37)

   Constantin B. [utilizator] i-a raspuns lui lalala

   Marketplace da, Zune inca nu.
   • +1 (1 vot)    
    ok (Joi, 16 decembrie 2010, 15:41)

    lalala [anonim] i-a raspuns lui Constantin B.

    citesem undeva ca doar aplicatiile free se vad in marketplace.. la fel cum e la android.. dar daca se vad toate acum chiar ma gandesc serios sa imi iau unul
    • +1 (1 vot)    
     inca nu (Joi, 16 decembrie 2010, 15:50)

     Constantin B. [utilizator] i-a raspuns lui lalala

     Aplicatiile se vad, dar inca nu pot fi cumparate cu un card romanesc.
    • 0 (2 voturi)    
     de ce ai vrea sa cumperi wmo7?? (Joi, 16 decembrie 2010, 19:34)

     gigel de luxembourg [anonim] i-a raspuns lui lalala

     nu ai clipboard, nu ai navigatie auto, nu poti vedea nici html5 nici flash, nu ai acces decat la youtube mobile (care are o multime de limitari), nu poti vedea flime xvid,nu ai yahoo mess, camera foto este mediocra, aplicatiile repornesc cand intri din stand by, gps te pozitioneaza intr-un minut (mult prea mult), de ce ti-ai cumpara asa ceva???
     • 0 (2 voturi)    
      de ce... (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:02)

      lalala [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      in primul rand pentru ca difera de orice OS mobile de pana acum... m-am saturat de aceleasi ecrane pline de iconite ca sunt in prezent pe iOS si Android, pentru ca vreau integrarea cu Xbox Live, pentru ca vreau un program office bun, pentru ca integrarea si sincronizarea cu windows este cea mai buna si fie pentru ca intodeauna mi-a placut windows mobile (nu pot sa explic de ce.. dar intodeauna mi-a placut) ... are minusuri dar se vor face update-uri periodice cum au fost si la Android si iOS.. cand astia 2 s-au lansat la fel a zis toata lumea de ele (ca au multe minusuri). ... tin minte ca atunci cand mi-am luat HTC G1 cam la 2 luni dupa ce a aparut toata lumea radea de mine ca mi-am luat android care e mai lent si mai prost ca iPhone si ca nu o sa prinda ca ii lipsesc atatea...avea cred ca 50 de aplicatii in market si alea de proasta calitate.. si la iPhone a fost la fel..
 • 0 (2 voturi)    
  x (Joi, 16 decembrie 2010, 17:23)

  SirRaven [utilizator]

  Dle Barbu, pe ce lume traiesti? Sincer crezi in afirmatia aceasta: "Dupa cativa ani in care Apple a avut ca rival serios doar platforma Google Android, Microsoft a reusit intr-un final sa produca un sistem de operare care sa se poata masura cu orice alta platforma mobila." ???

  Care-s acei "cativa ani" in care a existat Android-ul? Amintiti-va ca, inaintea Androidului a existat Nokia si Symbian, dar si Windows CE (culmea, tot de la Microsoft!) pentru PDA-uri.. Si asta doar cu ce-am apucat eu sa lucrez..
  Daca replica dtale este ca "ai vrut sa zici altceva", atunci.. ai esuat in a te exprima.

  Sanatate!
  • 0 (2 voturi)    
   corect (Joi, 16 decembrie 2010, 17:46)

   Constantin B. [utilizator] i-a raspuns lui SirRaven

   In articol referinta este facuta strict la ultimii doi-trei ani. In perspectiva istorica, bineinteles, ai dreptate. Dar, in ceea ce priveste relevanta pentru articol, iOS si Android sunt concurentii principali. WinMo6, variantele curente de Symbian si alte sisteme de operare (ce exceptia WebOS, care inca nu este prezent pe piata romaneasca) nu sunt competitori pe segmentul de varf, care e tintit de MS prin WP7. Discutia poate continua, dar concurentii pricipali raman tot iOS si Android. Symbian va fi inlocuit pe acest segment cu Meego/Maemo, WinMo6 nu mai conteaza, iar Blackberry vor reveni cu noua platforma de pe Playbook, dar pe moment nu se pot compara cu MS, Google si Apple.
 • +1 (5 voturi)    
  Potential din parti (Joi, 16 decembrie 2010, 18:22)

  MariusCC [anonim]

  La 2200 RON e extrem de scump pentru ce ofera.
  Un HTC Desire cu Android 2.2 (avind multitasking, copy paste, si >100k apps disponibile) se gaseste pe piata la preturi intre 1600-1900 RON.
  Si Desire e printre cele mai scumpe.
  Oferta de telefoane cu Android la ora asta e suficient de mare incit sa acopere orice gusturi.

  PS: si pina la momentul asta nu s-a pus problema de virusi pe tel cu Android sau iOS.
  • +1 (1 vot)    
   $$$ (Joi, 16 decembrie 2010, 18:36)

   Bogdan G [anonim] i-a raspuns lui MariusCC

   Microsoft vinde sistemul de operare foarte ieftin (probabil max $15) la producatori de genul LG, Samsung si HTC. Pretul telefonoului este legat deci aproape exclusiv de partea hardware, care are niste cerinte minime de la MS (ecran tactil cu minim 4 puncte de atingere simultanta, camera de min 5mpx etc.).

   Pe scurt, platesti pentru puterea telefonului si calculele baietilor de la marketing ai LG / Samsung / HTC. Nu platesti decat 2-3% pt OS, microsoft incearca sa castige cota de piata cu WMO7, si nu bani.
 • +1 (1 vot)    
  te... (Joi, 16 decembrie 2010, 19:43)

  yyyxxx [anonim]

  ..impancientezi degeaba. wm si simbian erau la putere in trecut dar cam de 2 ani incoace sunt la pamand. Nu ma refer doar la felul cum se misca si aplicatii dar si in volumele de vanzari realizate. Nu degeaba Nokia concediaza cate un cco la 3luni iar wm aproape ca nu mai exista; momentul este asa cum a spus autorul al androidului si ip4
  ce o fi in viitor ramane de vazut
 • +1 (1 vot)    
  Pozitionare cursor in text (Joi, 16 decembrie 2010, 20:44)

  mishu [anonim]

  Pentru cei care au testat telefonul si nu au reusit sa-si dea seama cum se poate pozitiona cursorul cu precizie intr-un text iata rezolvarea: se tine apasat pe ecran degetul 2-3 secunde pina apare cursorul pe ecran deasupra locului unde este degetul apoi deplasati degetul fara sa-l ridicati de pe ecran pina sub locul unde vreti sa inserati sau sa stergeti litere.
  • 0 (0 voturi)    
   ce FAIL! (Duminică, 19 decembrie 2010, 1:47)

   stegozaurus [anonim] i-a raspuns lui mishu

   dupa cat e de intuitiva interfata si lipsa banalului copy and paste, nu pot sa spun decat:
   FAIL!
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 decembrie 2010, 21:49)

  [anonim]

 • -5 (7 voturi)    
  Hahaha (Vineri, 17 decembrie 2010, 1:34)

  Axel [anonim]

  Oricat s-ar chinui ei sa faca ceva,Apple le inchide gura,ii pune la respect cu iPhone 4
 • +2 (2 voturi)    
  mulțam (Vineri, 17 decembrie 2010, 3:48)

  corcobel [anonim]

  Mishule, mulțam fain pt hintul cu pozitionarea in interiorul cuvintului :)
  BTW, am un Samsung Focus, si sint f multumit de el...
 • 0 (0 voturi)    
  Copy/Paste (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:50)

  User7 [anonim]

  Folosesc de ani buni telefoane cu Windows Mobile si am fost la fel de surprins ca in Windows Phone 7 nu exista Copy/Paste. Totusi, gandind un pic statistic, am gasit ca nici in trecut nu am folosit functia asta decat foarte rar, pur ocazional. Acum cu Phone 7, desi vorbim de Windows, in mod ciudat nu-i simt lipsa :)
 • -1 (1 vot)    
  LG optimus (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 10:09)

  alex [anonim]

  Baieti daca vreti telefon luati-va LG Optimus One (P500), e 700 ron la liber, are tot ce vreti de la un smartphone.
 • +1 (1 vot)    
  HTML5 (Duminică, 19 decembrie 2010, 9:49)

  Kor [anonim]

  Lipsa plug-unului Adobe Flash nu e un capat de lume, dar neintegrarea HTML5 in browser e, intr-adevar, o lipsa majora.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by