Ministerul Comunicatiilor a lansat luni un apel pentru proiecte pe fonduri structurale, al carui buget este de peste 63,7 milioane lei, pentru conectarea IMM-urilor si ONG-urilor la internet prin conexiuni broadband, upgradarea conexiunilor existente si achizitionarea echipamentelor conexe, a anuntat institutia. In cadrul acestui apel valoarea maxima a finantarii nerambursabile acordate este de 100.000 lei, iar cea minima de 10.000 lei. Rata de cofinantare este de 90% pentru IMM-uri si microintreprinderi si de 95% pentru ONG-uri.

Apelul de proiecte lansat luni de Ministerul Comunicatiilor (MCSI) este in cadrul operatiunii 3.1.1. "Sprijinirea accesului la internet si la serviciile conexe", din cadrul Domeniului Major de Interventie 1 - "Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor", Axa III - "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public".

Inregistrarea propunerii de proiect se realizeaza online, in mod continuu, incepand de luni, 20 decembrie 2010, ora 9:00 si se va incheia in data de 29 iulie 2011, ora 14:30. Inregistrarea online se realizeaza la adresa de internet: www.fonduri.mcsi.ro. In termen de maximum cinci zile lucratoare de la inregistrarea online, solicitantii trebuie sa depuna dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse in Ghidul solicitantului pentru aceasta operatiune.

Cererile inscrise electronic pana la data de 31 ianuarie 2011 vor prezenta bilantul anual pe 2009, iar cele inregistrate incepand cu data de 1 februarie 2011 vor prezenta obligatoriu bilantul anului 2010.

Ghidul solicitantului este publicat in varianta finala, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, sectiunea Ghidurile Solicitantului -> Apeluri deschise. Documentul prezinta criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.