Grupul elen OTE are nevoie de inca trei luni de zile pentru a decide daca va cumpara pachetul de actiuni detinut de statul roman in cadrul Romtelecom, a declarat joi Michael Tsamaz, directorul executiv al OTE, citat de Reuters. Statul roman vrea sa-si vanda pachetul de 46% din actiuni detinut la Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret pana la sfarsitul acestui an.

Michael Tsamaz, CEO al OTEFoto: Cosmote Romania

"Vom cere (n.r. autoritatilor romane) o prelungire de circa trei luni de zile pentru a oferi un raspuns", a declarat joi Michael Tsamaz, citat de Reuters.

  • Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor: Statul roman nu se grabeste sa vanda. Speram sa obtinem un pret bun

Contactat joi de HotNews.ro, ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme a declarat ca statul roman nu se va grabi sa vanda pachetul de actiuni la Romtelecom, intentia fiind de a obtine un pret cat mai bun.

  • "Statul roman nu se grabeste sa vanda. Am anuntat doar intentia de a vinde. In acest nou context, in care vor face oferta peste trei luni, vom analiza si vom decide. Statul roman nu va vinde insa sub o anumita presiune. Indicatorii macroeconomici s-au stabilizat, ne vom vinde actiunile la un pret corect al pietei si sper sa fie un pret bun", a declarat pentru HotNews.ro Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor.

La sfarsitul lunii noiembrie, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca statul intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul acestui an. O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de minister la Romtelecom este listarea la Bursa.

Contactat la acel moment de catre HotNews.ro, Valerian Vreme, ministrul comunicatiilor a lansat o estimare personala legata de valoarea actiunilor detinute de stat la Romtelecom: circa un miliard de euro.

  • "Valoarea actiunilor detinute de stat in cadrul Romtelecom estimez ca se ridica la circa un miliard de euro, dar pretul corect al acestor actiuni va rezulta in urma studiilor derulate de experti. Vreau sa subliniez faptul ca nu suntem dispusi sa vindem cu orice pret. Vom cauta un pret bun care sa fie in avantajul statului roman, a declarat atunci pentru HotNews.ro Valerian Vreme.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% din actiuni - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - cu 45,99% din actiuni. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.