Romtelecom va disponibiliza intre 1000 si 1400 de angajati in acest an in urma unor proiecte care vizeaza reducerea costurilor si eficientizarea activitatii, a anuntat marti operatorul. Romtelecom a demarat peste 20 de proiecte de transformare care se vor derula pana in 2013 si care vizeaza imbunatatirea proceselor, de la vanzari pana la ciclul de instalare, cresterea eficientei in call-centere si magazine sau simplificarea portofoliului de produse.

Yorgos Ioannidis, CEO RomtelecomFoto: AGERPRES

"Toate eforturile de transformare din anii precedenti nu au fost in van deoarece, fara masurile pe care le-am luat in trecut, nu am fi fost capabili sa facem fata conditiilor economice care s-au inrautatit de-a lungul ultimilor ani si sa atingem aproximativ cate 1 milion de clienti pentru serviciile de internet broadband si de televiziune. Costurile au devenit prioritatea maxima, data fiind puterea de cumparare redusa a clientilor si asteptarile acestora de a avea preturi mici si servicii de calitate", a declarat Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom.

1.400 de angajati au parasit Romtelecom in 2010. Dintre acestia 400 au fost transferati catre Ericsson

Oficialii Romtelecom au precizat pentru HotNews.ro ca la sfarsitul anului trecut numarul total angajatilor ajunsese la 8.600 de persoane. In 2010, aproximativ 1.400 de salariati au plecat din Romtelecom, astfel:

  • circa 600 de angajati au fost disponibilizati in urma unui proiect de restructurare tehnica, in urma caruia operatorul a trecut la unitati tehnice de teren formate dintr-o singura persoana (fata de doi angajati anterior).
  • 400 de angajati din departamentele de comutatie si electroalimentare au fost transferati catre Ericsson, in cadrul unui proiect de externalizare de servicii.
  • alti 400 de angajati au plecat in urma unui program de disponibilizari voluntare.

"In afara de compensatii se mai face un program de replasare pentru gasirea unui loc de munca. Anul trecut, din cei 1.000 de angajati disponibilizati, 700 de persoane au acceptat sa intre in acest program, iar dintre acestia circa 400 de angajati si-au gasit un nou loc de munca in patru domenii: telecom, industria energetica si producatoare, transport si distributie si in servicii", a declarat pentru HotNews.ro Cristina Popescu, directorul de comunicare al Romtelecom.

Transformarile trebuie sa continue. Romtelecom pregateste lansarea unei noi platforme TV

Transformarile in Romtelecom vor continua si in viitor, aceasta fiind "singura modalitate prin care putem sa fim in continuare competitivi pe piata romaneasca", spune seful Romtelecom.

  • "Interesul nostru pe termen lung este sa avem o companie viabila, puternica si activa pe piata - aceste proiecte nu presupun doar reducerea numarului de angajati. Totusi, multe dintre proiectele pe care le avem in vedere implica si o reducere de posturi, avand in vedere ca obiectivul nostru este sa fim capabili sa facem mai mult cu resurse mai putine", a precizat Yorgos Ioannidis.

Pentru perioada urmatoare, principalele prioritati pentru Romtelecom vor ramane internetul broadband si serviciile TV, iar in urmatoarele luni operatorul vrea sa lanseze o noua platforma TV.

"Lucram deja la o platforma TV care va fi lansata in curand si vom continua sa extindem optiunile online pentru clienti, care au avut pana acum rezultate peste asteptari", a mai spus Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom.

Pe piata serviciilor TV, Romtelecom activeaza pe segmentele de transmisie TV prin satelit ( DTH - prin platforma Dolce), prin IPTV si prin cablu (gratie NextGen Communications, compania de cablu a operatorului). Datele OTE arata ca la sfarsitul trimestrul trei al anului trecut, Romtelecom avea peste un milion de abonati DTH si IPTV.