Siveco Romania va furniza si implementa in perioada februarie 2011-februarie 2013 un sistem computerizat de gestiune a operatiunilor de tranzit vamal pentru administratia vamala din Republica Macedonia, a anuntat miercuri compania. Oficialii Siveco au precizat pentru HotNews.ro ca valoarea contractului este de 1,55 milioane de euro. Solutia informatica care va acoperi toate punctele vamale din Macedonia, este deja implementata in cadrul autoritatilor vamale din Romania si Turcia.

"Solutia software pe care o vom implementa va permite gestionarea computerizata, in timp real, a tuturor tranzitelor vamale de la intrare pana la iesire. Implementarea se va finaliza in 24 de luni si va armoniza sistemul vamal macedonean cu cel al Uniunii Europene", a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

Sistemul NCTS este bazat pe depunerea declaratiei de tranzit in format electronic, precum si pe schimburile de mesaje electronice intre birourile vamale implicate intr-o operatiune de tranzit (biroul de plecare, biroul de tranzit si biroul de destinatie), birouri aflate pe teritoriul Statelor Membre si tarilor AELS. Schimburi de mesaje electronice se realizeaza si intre sistemul NCTS al Comisiei Europene (CE) si sistemele corespunzatoare ale Statelor Membre in vederea actualizarii datelor de referinta comune (coduri de birouri vamale, tari, unitati de masura, coduri de documente atasate etc).