Plangerea inaintata acum un an de Kodak - care sustine ca RIM si Apple folosesc ilegal o tehnologie de previzualizare foto pe care a brevetat-o - a fost considerata neintemeiata de Comisia Internationala de Comert din SUA (ITC), noteaza PC World. Totusi, decizia definitiva urmeaza a fi comunicata in mai, iar Kodak este convinsa ca va avea castig de cauza atunci. Si RIM a anuntat insa ca este increzatoare ca lucrurile vor ramane ca acum, iar Apple nu a avut vreo reactie publica.

Kodak a dat in judecata Apple si RIM in ianuarie 2010, acuzand cele doua companii de incalcarea brevetelor pentru o tehnologie de previzualizare foto utilizata pe IPhone si Blackberry. ITC a pornit investigatia acestui caz in februarie 2010 iar decizia finala este asteptata pe 23 mai.

Recomandarea judecatorului de drept administrativ este doar o etapa in acest proces, insa reprezentantii Kodak sunt increzatori ca vor avea castig de cauza, la fel cum s-a intamplat si in actiuni similare intentate impotriva Samsung si LG.

In plangerea facuta in ianuarie 2010 Kodak mentiona ca a purtat discutii cu cele doua companii ani de zile pentru a rezolva aceasta disputa intr-un mod amiabil.