UPC Romania, al doilea mare operator de televiziune prin cablu, a introdus servicii de televiziune digitala si pentru companii, la preturi care pornesc de la 5 euro pe luna. In cazul acestui abonament sunt oferite 60 de canale TV. Noile servicii sunt disponibile in 55 de orase din tara, iar oficialii UPC motiveaza lansarea acestor servicii de nevoia din piata din partea unor firme. Contactati de HotNews.ro, oficialii RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu TV, au precizat ca ofera pachete de televiziune digitala pentru firme inca din 2009, la preturi de 25 de lei (cu TVA) cu pana la 88 de canale TV.

In afara de abonamentul lunar de 5 euro, operatorul mai vinde aceste servicii si printr-un abonament de 8 euro pe luna prin care sunt oferite 94 de canale TV. Utilizatorii care doresc si canale TV in format HD pot cumpara in plus fata de aceste abonamente doua optiuni suplimentare cu 9 canale TV HD si respectiv 11 canale TV HD, ambele pentru un abonament lunar de 4 euro (fara TVA).

Citeste comunicatul integral aici.

Pana la lansarea acestor servicii, UPC punea la dispozitia firmelor abonamente de internet si telefonie fiza configurate dupa nevoile de afaceri specifice.

  • "Exista nevoie de astfel de servicii si am venit in intampinarea firmelor care activeaza in special in domeniile: hoteluri, restaurante, cabinete medicale si care au in general spatii de petrecere a timpului liber sau de asteptare", a declarat Adina Deaconu, coordonator de Relatii Publice in cadrul UPC.

RCS&RDS ofera pachete de televiziune digitala pentru firme din 2009

Contactati de HotNews.ro, oficialii RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii TV prin cablu, au spus ca ofera astfel de servicii pentru companii inca din 2009.

  • "Avem disponibila oferta de TV digitala pentru business de cand am lansat acest serviciu si pentru rezidential (din 2009). Preturile pentru TV digitala sunt de la 25 lei (cu TVA) iar pachetele de TV contin pana la 88 canale, inclusiv canalele exclusive Digi Sport, Digi Sport Plus, GSP TV. Pentru receptia semnalului digital mai au nevoie de un set-top-box (decodor). Decodoarele digitale au o chirie lunara mica", a declarat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, specialist PR in cadrul RCS&RDS.

Aceasta a mai mentionat ca utilizatorii pot sa aiba pe langa cele 88 canale, inca 8 canale HD incluse gratuit in abonamentul digital, dar pentru aceasta vor trebui sa inlocuiasca decodorul digital cu unul de tip HD, pentru o diferenta a chiriei lunare de 4 lei.

Numarul total de abonati la serviciile TV a scazut in prima jumatate a anului trecut cu circa 100.000, pana la 5,73 milioane abonati, reducere manifestata pentru prima data de la introducerea tehnologiei DTH in Romania si pe piata serviciilor TV prin satelit, nu doar prin cablu, conform datelor autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM).

Doar pe segmentul serviciilor TV prin cablu, numarul abonatilor era de circa 3,3 milioane de abonati, in scadere cu 1,2% fata de sfarsitul anului trecut. Desi in aceasta piata activau 503 furnizori, RCS&RDS si UPC detin impreuna peste 2,6 milioane de abonati.