Potrivit informatiilor ministerului, pentru anul 2006, s-a aprobat distribuirea de dividende din profitul net aferent in valoare totala bruta de 327.096.771 lei (76.648.335 euro). Pentru anul 2007, valoarea totala bruta a dividendelor este de 77.279.556 lei (18.108.859 euro).
Cei doi actionari ai Romtelecom sunt OTE International Investments Ltd., Grecia, cu o participatie de 54,01% si MCSI, care detine un pachet de actiuni de 45,99%.
Pentru 2008-2009 s-au distribuit dividende de 27,4 milioane euro. Statul roman a incasat deja 12,6 milioane euro
"In plus, precizam ca, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc in luna octombrie 2010, actionarii Romtelecom au aprobat si distribuirea de dividende din profitul total net realizat in intervalul 2008-2009, in valoare de 116.960.391 de lei (27.407.238 euro)", se arata in comunicatul MCSI.
Contactati de HotNews.ro, oficialii MCSI au precizat ca pentru aceasta perioada, statul roman a incasat deja banii din dividende.
- "MCSI a incasat deja dividendele aferente profitului net al companiei pe anii 2008-2009, in luna noiembrie, 2010, fiind in valoare de 12.607.329 de euro", a declarat pentru HotNews.ro Camelia Enachioiu, purtator de cuvant al MCSI.
In luna noiembrie a anului trecut, statul roman prin Ministerul Comunicatiilor anunta ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si ca i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul anului. Intre timp, grecii au solicitat prelungirea cu trei luni a datei limita pana la care sa faca o oferta.
De trei ori URA: URA, URA, URA.
De ce nu a privatizat doar managemenul ?
Ca sa "acuze" acum ca este falimentar ?
De ce nu-i judeca si leaga pe cei care au subminat statul Roman ?
In mod normal statul trebuia sa isi pastreze controlul si managementul asupra unor elemente strategice generatoare de mari profituri .
Sunt state occidentale care investesc in anumite afaceri cheie: Apa, energie, Combustibili, Gaze .
Facea masini copie dupa model Renault din 1965, care nu aveau dotari elementare de siguranta si confort : nu aveau AC, ABS, etc.
Nici nu ar mai fi avut voie sa le fabrice dupa ultimele norme de poluare, ar fi dat faliment ca si ARO..
Petrom in schimb si altele, unde nu ar fi fost nevoie de tehnologie noua, cred ca ar fi fost profitabile daca nu ar fi furat toata lumea. Chiar si asa, nu trebuia vandut cu tot cu resurse.
Electroputere Craiova puteau sa o dea cu 1 euro(la Siemens sau altii) si sa facem in continuare locomotive si generatoare acolo, iar statul sa castige in fiecare an din impozitul pe profit inca multi ani de acum incolo. Au preferat sa o dea la niste arabi care nu au decat interes imobiliar si care nu o sa aduca vreo tehnologie performanta pe-acolo.
Romtelecom dadea de mult faliment daca nu erau grecii acolo, Dacia la fel(ca si Tractorul Brasov).
Cat despre Petrom, defapt parlamentarii care au votat vanzarea nici nu au stiut ce au vandut, au crezut ca au dat benzinariile si rafinariile si care doar alea valorau pretul oferit,... dar au dat si rezerva de petrol si gaze a Romaniei care valora muult mai mult.
in sfarsit avem un guvern responsabil care produce bani nu doar cheltuie
N-ai griji, esti fericit, daca banii astia intrau in buzunarele largi ale lui bombonel erai si mai fericit.