​Romtelecom si Posta Romana au anuntat miercuri incheierea unor parteneriate cu companii de consultanta imobiliara. Cel mai mare operator local de telefonie fixa a semnat un acord cu compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania prin care cele doua companii isi vor promova reciproc ofertele imobiliare, in conditiile in care Romtelecom are un vast portofoliu de proprietati in tara. De cealalta parte, Posta Romana a incheiat un acord cu site-ul de tranzactii imobiliare MagazinulDeCase.ro, prin care pune la dispozitie 500 de oficii postale unde clientii fara acces la internet pot trimite anunturi imobiliare pentru a fi promovate pe site-ul mai sus amintit.

Romtelecom si Posta, in parteneriate imobiliareFoto: Hotnews

Acordul Romtelecom-Coldwell Banker prevede pe de o parte publicarea ofertelor de spatii imobiliare intermediate de agentia imobiliara pe pagina web de promovare a proprietatilor imobiliare a Romtelecom, pagina lansata inca din august 2010.

"Romtelecom a lansat pagina web in luna august 2010, ca spatiu de promovare a proprietatilor imobiliare ale companiei, in conditiile in care Romtelecom are unul din cele mai vaste portofolii imobiliare din tara, cu cateva mii de proprietati, de la spatii logistice la spatii comerciale si de birouri. Astfel, celor cateva sute de anunturi de inchiriere sau vanzare a spatiilor Romtelecom, li se vor adauga cateva mii de anunturi promovate de Coldwell Banker Affiliates of Romania", se arata in comunicatul de presa al companiei de consultanta imobiliara.

Coldwell Banker va oferi inclusiv servicii de consultanta si inchiriere a spatiilor aflate in proprietatea Romtelecom, operator care detine cateva mii de proprietati imobiliare in tara, insumand peste 100.000 de metri patrati. A doua componenta a parteneriatului presupune promovarea ofertei de servicii a Romtelecom in reteaua de sucursale Coldwell Banker, care include acum 15 puncte de lucru si care este estimata sa ajunga, pana la finalul acestui an, la peste 20 de unitati.

Acordul dintre Posta Romana si Magazinuldecase.ro da posibilitatea clientilor Postei care nu au acces la internet si vor sa-si posteze anunturi imobiliare pe site-ul de tranzactii imobiliare magazinuldecase.ro sa o poata face prin intermediul a 500 de oficii postale. Acest lucru se va face prin semnarea unui formular care contine informatiile necesare unui anunt imobiliar de vanzare, respectiv inchiriere, clientul in cauza urmand sa achite suma de 35 de lei, care reprezinta taxa de publicare a anuntului pe site-ul de intermedieri imobiliare. Datele vor aparea pe site in maxim 24 de ore, avand o valabilitate de trei luni.